Tomatensaus met mosselsap

foto Tomatensaus voor bij vis
Deel

Tomatensaus voor bij vis

Ingrediënten:

Voor ongeveer 1l

1 ui
5 tomaten
1 teen look
tijm
3 laurierbladeren
150 ml droge witte wijn
300 ml mosselsap (kan ook vervangen worden door visbouillon)
500 ml kippenbouillon
70 gr tomatenpuree
olijfolie

Bereiding:

Snij de ui, tomaat en look fijn.
Tomatensaus
Verhit wat olijfolie in een ketel en stoof de ui, tomaat, look, tijm, laurier en tomatenpuree gedurende 15 min.
Tomatensaus
Voeg er de witte wijn aan toe en laat 10 min inkoken.
Tomatensaus
Doe er nu het mosselsap en kippenbouillon bij.
Tomatensaus
Laat nog eens 5 min koken.
Zeef het geheel.
Tomatensaus
Kruidt af met peper en zout.
Tomatensaus

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 3157