Aspergeschuim voor bij vis
Ingrediënten:
Voor 4 a 5 personen
4 asperges
350 ml visfumet ( kan ook met een visbouillonblokje )
100 ml room
cayennepeper
30 gr echte boter
Bereiding:
We gaan een aspergebouillon maken als basis voor de saus.
Neem 350 ml visfumet en laat hier in 4 asperges gedurende 30 minuten op een zacht vuur koken.
Zeef de visfumet; de asperges kunnen weg.
Nu hebben we ongeveer 250 ml aspergebouillon, doe hier de 100 ml room bij.
Laat inkoken tot de saus begint in te dikken.
Voeg een mespuntje cayennepeper toe en meng er 30 gr in klontjes gesneden koude boter doorheen met een klopper.
Breng de saus naar het kookpunt maar laat de saus niet meer koken.
Proef, en kruidt af met cayennepeper en zout.
Schuim de saus op met een mixer.
De saus is nu klaar voor gebruik.
Smakelijk.