Aspergesoep
Ingrediënten:
600 a 700 gr verse asperges ( 2de keus of soepasperges )
4 uien
2 wit van prei
2 eetlepels bloem
20 gr boter
2 liter kippenbouillon of gebruik kippenbouillonblokjes.
bieslook
Bereiding:
Schil de uien.
Was de prei.
Snij de kopjes van de asperges ( die bewaren we om straks af te werken ).
Snij de asperges, uien en prei fijn ( snij de asperges zeer fijn ).
Stoof de groenten op laag vuur in wat boter aan gedurende 15 min.
Zorg dat de groenten NIET bruin worden want we willen graag een mooie blanke soep bekomen.
Doe er 2 eetlepels bloem bij en roer goed door.
Overgiet met 2 liter kippenbouillon.
Laat 30 minuten op zacht vuur koken.
Mix de soep zeer fijn.
Zeef de soep.
Laat de soep terug opkoken en ontschuim met een schuimspaan.
Als de soep te dik is doe er dan een beetje kippenbouillon bij.
Proef en kruidt af met witte peper en zout.
Serveer in een bord of kom met enkele rauwe aspergekopjes en wat bieslook.
Doe er eventueel naar smaak een geutje room in.
Smakelijk.
Schil de uien.
Was de prei.
Snij de kopjes van de asperges ( die bewaren we om straks af te werken ).
Snij de asperges, uien en prei fijn ( snij de asperges zeer fijn ).
Stoof de groenten op laag vuur in wat boter aan gedurende 15 min.
Zorg dat de groenten NIET bruin worden want we willen graag een mooie blanke soep bekomen.
Doe er 2 eetlepels bloem bij en roer goed door.
Overgiet met 2 liter kippenbouillon.
Laat 30 minuten op zacht vuur koken.
Mix de soep zeer fijn.
Zeef de soep.
Laat de soep terug opkoken en ontschuim met een schuimspaan.
Als de soep te dik is doe er dan een beetje kippenbouillon bij.
Proef en kruidt af met witte peper en zout.
Serveer in een bord of kom met enkele rauwe aspergekopjes en wat bieslook.
Doe er eventueel naar smaak een geutje room in.