Auberginekaviaar
Ingrediënten:
Voor 4 personen
2 aubergines
4 teentjes look
olijfolie
citroensap
1 zongedroogde tomaat
tijm
aluminiumfolie
Bereiding:
Snij de aubergine in de lange weg door.
Leg de aubergine met de platte kant naar beneden op een stuk aluminiumfolie.
Giet een geut olijfolie erover en kruid met ruim peper en zout.
Leg er een ongepeld lookteentje bij.
Maak er een pakketje van door aluminiumfolie dicht te vouwen.
Steek in de oven gedurende 40 min op 180 graden.
Lepel het auberginevlees er uit.
Kruid met peper, zout en verse tijm.
Proef en doe er eventueel wat citroensap bij naar smaak.
Voeg eventueel wat stukjes zongedroogde tomaat toe.
Serveer in een schaaltje of ook lekker op een toastje.
Kan ook op de barbecue gegrild worden (in het aluminiumfolie).