Bavarois van aardbei, soepje met rode vruchten en gin
Ingrediënten:
voor 1 l of 6 tot 10 personen
Dit dessert kun je gemakkelijk van te voren maken en perfect bewaren in de diepvries.
400 ml koude room 40 % v.g.
500 a 600 ml aardbeiencoulis of te koop in de diepvries
30 gr suiker
2 gelatinebladeren ( 8 gr )
rode kleurstof voor voeding
aardbeien
bosbessen
frambozen
gedroogde roze peperbolletjes
zwarte peper uit de molen
gin
spuitzak
siliconen vorm naar keuze ( onder andere te koop bij Aveve )
Bereiding:
Leg twee gelatinebladeren te week in koud water.
Weeg 400 ml koude room en 30 gr suiker af.
Voeg enkele druppels rode kleurstof toe.
Klop iets meer dan half op met een keukenrobot. De slagroom mag niet te stijf opgeklopt zijn vermits we straks nog verder moeten mengen en de room anders gaat schiften. Zet de opgeslagen room terug koud.
Verwarm 75 ml aardbeiencoulis, hij mag niet kokend zijn.
Knijp de gelatinebladeren goed uit en laat ze smelten in de aardbeiencoulis.
Doe nu de coulis bij de slagroom en meng goed. Let op, niet te lang mengen anders schift de room.
Zet 15 min koud.
Vul een spuitzak met de bavarois.
Neem de siliconen vorm en doe er de bavarois in met behulp van de spuitzak.
Zet de bavarois in de diepvries.
Haal de bavarois diepgevroren uit de vorm, laat op een plaatje in de frigo ontdooien.
Neem de resterende aardbeiencoulis en doe naar eigen smaak gin bij.
Serveren:
Snij de rode vruchten in 2 of in 4 en doe in een kom.
Doe er de aardbeiencoulis bij en meng voorzichtig.
Verdeel het vruchtensoepje over de borden.
Leg er de bavarois voorzichtig boven op.
Werk af naar eigen fantasie.
Smakelijk.
Leg twee gelatinebladeren te week in koud water.
Weeg 400 ml koude room en 30 gr suiker af.
Voeg enkele druppels rode kleurstof toe.
Klop iets meer dan half op met een keukenrobot. De slagroom mag niet te stijf opgeklopt zijn vermits we straks nog verder moeten mengen en de room anders gaat schiften. Zet de opgeslagen room terug koud.
Verwarm 75 ml aardbeiencoulis, hij mag niet kokend zijn.
Knijp de gelatinebladeren goed uit en laat ze smelten in de aardbeiencoulis.
Doe nu de coulis bij de slagroom en meng goed. Let op, niet te lang mengen anders schift de room.
Zet 15 min koud.
Vul een spuitzak met de bavarois.
Neem de siliconen vorm en doe er de bavarois in met behulp van de spuitzak.
Zet de bavarois in de diepvries.
Haal de bavarois diepgevroren uit de vorm, laat op een plaatje in de frigo ontdooien.
Neem de resterende aardbeiencoulis en doe naar eigen smaak gin bij.
Serveren:
Snij de rode vruchten in 2 of in 4 en doe in een kom.
Doe er de aardbeiencoulis bij en meng voorzichtig.
Verdeel het vruchtensoepje over de borden.
Leg er de bavarois voorzichtig boven op.
Werk af met wat roze peperbolletjes, een draai van de pepermolen een takje cirtoen tijm en voor de rest naar eigen fantasie.