Butternut kroketjes
Ingrediënten:
1 butternut pompoen
eieren
paneermeel
bloem
gedroogde paprikavlokken
uitsteekring
Bereiding:
Snij de pompoen in schijven van ongeveer 1,5 cm dikte en verwijder pitten en schil.
Steek cirkels van verschillende grote uit met behulp van een uitsteekring.
Kruidt de butternut met peper en zout
Om te paneren:
Neem 3 kommen of schalen en doe er bloem, los geklopt eiwit en paneermeel in.
Kruidt het paneermeel met wat gedroogde paprikavlokken.
Wentel de pompoen eerst in de bloem, zorg dat er niet teveel bloem aan hangt, hoe minder hoe beter, daarna in het eiwit en als laatste in het paneermeel.
Om een extra mooie korst te krijgen gaan we 2 keer paneren. Haal de pompoen nog eens door het eiwit en het paneermeel.
Frituur de butternut kroketjes gedurende 4 minuten op 160 a 170 graden mooi bruin.
Smakelijk.
Snij de pompoen in schijven van ongeveer 1,5 cm dikte en verwijder pitten en schil.
Steek cirkels van verschillende grote uit met behulp van een uitsteekring.
Kruidt de butternut met peper en zout
Om te paneren:
Neem 3 kommen of schalen en doe er bloem, los geklopt eiwit en paneermeel in.
Kruidt het paneermeel met wat gedroogde paprikavlokken.
Wentel de pompoen eerst in de bloem, zorg dat er niet teveel bloem aan hangt, hoe minder hoe beter, daarna in het eiwit en als laatste in het paneermeel.
Om een extra mooie korst te krijgen gaan we 2 keer paneren. Haal de pompoen nog eens door het eiwit en het paneermeel.
Frituur de butternut kroketjes gedurende 4 minuten op 160 a 170 graden mooi bruin.