Capellini Mortadella
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Voor de saus
1 ui
1 rode paprika
1 tomaat
1 teentje look of 1 koffielepel lookpasta ( zie recept )
500 ml kippenbouillon ( kan ook met een kippenbouillonblokje )
cayennepeper
olijfolie
Voor de Capellini
4 schijven Mortadella ham
4 schijven Parmaham
10 schijven chorizo worst
4 schijven gezouten ontzwoerd ontbijtspek
100 gr kappertjes ( uitgelekt en uitgeknepen )
160 gr a 200 gr capellini pasta
100 gr pijnboompitten
gehakte peterselie
Bereiding:
De saus
Schil de ui en look.
Haal de zaadlijsten uit de paprika.
Snij de ui, look, paprika en tomaat fijn.
Neem een sausketeltje doe er een geutje olijfolie in.
Stoof de groenten samen met de look op een zacht vuur gedurende 10 a 15 min.
Let erop dat de groenten NIET bruin worden anders krijgt de saus een lelijke kleur.
Giet er 500 ml kippenbouillon bij en laat 20 a 30 min zacht koken tot de paprika gaar is.
Mix de saus zeer fijn in een keukenmachine of blender. ( Kan eventueel ook met een mixer ).
Giet de saus terug in een keteltje en laat opkoken.
Proef en kruidt af met wat cayennepeper en eventueel wat zout.
De Capellini
We gaan 4 schijfjes chorizo en 100 gr kappers ( tussen de handen uitgeknepen ) drogen in de oven.
Leg 4 schijfjes chorizo en de kappertjes op een ovenplaat met boterpapier bedekt.
Zet in een voorverwarmde oven van 120 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
Kijk regelmatig dat de chorizo niet te donker wordt. De kappertjes zullen wat langer in de oven moeten.
Kleur de pijnboompitten in een pannetje op zacht vuur. Blijf hier bij en roer regelmatig want dit kan snel verbranden.
Snij de 4 schijven Mortadella, Parma, chorizo en spek fijn ( 1 schijf per soort per persoon ).
Zet een ruime ketel met gezouten water op voor de pasta te koken.
Kook de capellini beetgaar, ( liever iets te hard dan iets te gaar ) giet af en laat kort schrikken met koud water.
Doe een ruime geut olijfolie in de ketel waar de pasta in gekookt is geweest en zet op een matig vuur.
Stoof eerst het spek aan gedurende 1 minuut, doe daarna de Mortadella, Parma, chorizo erbij en laat nog eens een minuutje meestoven.
Doe er wat gehakte peterselie bij.
Meng er de pasta onder.
Serveren
Warm de saus op.
Leg de capellini in een diep bord.
Doe er de saus bij en versier met de gedroogde chorizo, gedroogde kappertjes en wat pijnboompitjes.
Smakelijk.
De saus
Schil de ui en look.
Haal de zaadlijsten uit de paprika.
Snij de ui, look, paprika en tomaat fijn.
Neem een sausketeltje doe er een geutje olijfolie in.
Stoof de groenten samen met de look op een zacht vuur gedurende 10 a 15 min.
Let erop dat de groenten NIET bruin worden anders krijgt de saus een lelijke kleur.
Giet er 500 ml kippenbouillon bij en laat 20 a 30 min zacht koken tot de paprika gaar is.
Mix de saus zeer fijn in een keukenmachine of blender. ( Kan eventueel ook met een mixer ).
Giet de saus terug in een keteltje en laat opkoken.
Proef en kruidt af met wat cayennepeper en eventueel wat zout.
De Capellini
We gaan 4 schijfjes chorizo en 100 gr kappers ( tussen de handen uitgeknepen ) drogen in de oven.
Leg 4 schijfjes chorizo en de kappertjes op een ovenplaat met boterpapier bedekt.
Zet in een voorverwarmde oven van 120 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
Kijk regelmatig dat de chorizo niet te donker wordt. De kappertjes zullen wat langer in de oven moeten.
Kleur de pijnboompitten in een pannetje op zacht vuur. Blijf hier bij en roer regelmatig want dit kan snel verbranden.
Snij de 4 schijven Mortadella, Parma, chorizo en spek fijn ( 1 schijf per soort per persoon ).
Zet een ruime ketel met gezouten water op voor de pasta te koken.
Kook de capellini beetgaar, ( liever iets te hard dan iets te gaar ) giet af en laat kort schrikken met koud water.
Doe een ruime geut olijfolie in de ketel waar de pasta in gekookt is geweest en zet op een matig vuur.
Stoof eerst het spek aan gedurende 1 minuut, doe daarna de Mortadella, Parma, chorizo erbij en laat nog eens een minuutje
meestoven.
Doe er wat gehakte peterselie bij.
Meng er de pasta onder.
Serveren
Warm de saus op.
Leg de capellini in een diep bord.
Doe er de saus bij en versier met de gedroogde chorizo, gedroogde kappertjes en wat pijnboompitjes.