Currysaus naar eigen smaak
Ingrediënten:
Voor 4 a 5 personen
Je kunt verschillende currypoeders gebruiken bv. curry Massala en curry Suriname.
In Aziatische winkels vindt je tientallen currypoeders maar ook kurkuma-, gember- en zoethoutpoeder kun je er vinden.
Experimenteer met de verschillende smaken en verhoudingen tot je een saus hebt naar jouw smaak.
Voor de standaard kruiding
400 ml kippenbouillon
250 ml room
1 ui
2 koffielepels currypoeder(s) naar eigen smaak
boter
Nog extra erbij voor een licht, zoete kruiding
¼ koffielepel gedroogd gemberpoeder
¼ koffielepel gedroogd zoethoutpoeder
¼ koffielepel kurkumapoeder
Bereiding:
Snipper de ui fijn en stoof ze glazig in wat boter.
Voeg de kippenbouillon, room en currypoeders toe.
Laat tot de helft inkoken gedurende ongeveer een half uur. Roer regelmatig met een klopper.
Zeef de saus.
Voeg de gember, zoethout en kurkuma toe.
Laat nog eens 10 min koken.
Proef en kruidt af met zout, peper en als je van pikant houdt wat sambal oelek.
Smakelijk.
Snipper de u fijn en stoof ze glazig in wat boter.
Voeg de kippenbouillon, room en currypoeders toe.
Laat tot de helft inkoken gedurende ongeveer een half uur. Roer regelmatig met een klopper.
Zeef de saus.
Voeg de gember, zoethout en kurkuma toe.
Laat nog eens 10 min koken.
Proef en kruidt af met zout, peper en als je van pikant houdt wat sambal oelek.