Dessert Royal met granaatappel

foto Dessert Royal
Deel

Dessert Royal

Ingrediënten:

Voor 2 personen
500 ml melk
45 gr vanillepuddingpoeder van Imperial
1 eidooier
30 gr eiwit
135 gr fijne suiker
1 granaatappel
100 ml koude room (40% v.g.)
spuitzak
keuken bunsenbrander

Bereiding:

Breng de 400 ml melk samen met 60 gr suiker aan de kook.
Meng met een klopper 100 ml melk, 45 gr puddingpoeder en 1 eidooier tot een beslag.
Als de melk kookt, de melk van het vuur zetten en al roerend met een klopper het beslag er bij doen.
Laat de pudding al roerend nog 1 minuut doorkoken op een zacht vuur.
Laat de pudding afkoelen.
Klop 100 ml koude room samen met 10 gr suiker tot slagroom.
Zet de slagroom koud.
Meng de 200 gr koude pudding met 100 gr koude slagroom.
Doe de pudding/room in een spuitzak en leg koud.
Klop in een keukenrobot of elektrische klopper 30 gr eiwit luchtig en voeg al strooiend 60 gr fijne suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit goed stijf is. Nu hebben we Italiaanse merengue.
Doe de merengue in een spuitzak en leg koud.
Snij de granaatappel in 4 en maak de pitjes los in een kom water.
Giet het water samen met de witte vliezen van de granaatappel af.
Doe de granaatappelpitten in een zeef en laat uitlekken.
Serveren:
Doe eerst wat granaatappelpitten op de bodem van een glas.
Spuit hierop de pudding, daarna de merengue.
De merengue werken we af door hem met een bunsenbrander mooi bruin te branden.
Smakelijk.

Breng de 400 ml melk samen met 60 gr suiker aan de kook.
Dessert Royal
Meng met een klopper 100 ml melk, 45 gr puddingpoeder en 1 eidooier tot een beslag.
Dessert Royal
Als de melk kookt, de melk van het vuur zetten en al roerend met een klopper het beslag er bij doen.
Dessert Royal
Laat de pudding al roerend nog 1 minuut doorkoken op een zacht vuur.
Laat de pudding afkoelen.
Dessert Royal
Klop 100 ml koude room samen met 10 gr suiker tot slagroom.
Dessert Royal
Zet de slagroom koud.
Meng de 200 gr koude pudding met 100 gr koude slagroom.
Dessert Royal
Dessert Royal
Doe de pudding/room in een spuitzak en leg koud.
Klop in een keukenrobot of elektrische klopper 30 gr eiwit luchtig en voeg al strooiend 60 gr fijne suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit goed stijf is. Nu hebben we Italiaanse merengue.
Dessert Royal
Doe de merengue in een spuitzak en leg koud.
Snij de granaatappel in 4 en maak de pitjes los in een kom water.
Dessert Royal
Dessert Royal
Giet het water samen met de witte vliezen van de granaatappel af.
Dessert Royal
Doe de granaatappelpitten in een zeef en laat uitlekken.
Dessert Royal
Serveren:
Doe eerst wat granaatappelpitten op de bodem van een glas.
Spuit hierop de pudding, daarna de merengue.
De merengue werken we af door hem met een bunsenbrander mooi bruin te branden.
Dessert Royal
Dessert Royal

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 5250