Dorade op zijn geheel met citroenboter en gegrilde groenten
Ingrediënten:
Voor 5 personen
1 dorade per persoon
250 gr echte boter
2 citroenen
1 venkel1 kg wortelen
½ tomaat per persoon ( maat C )
1 kg kleine vastkokende aardappelen
oregano
tijm
olijfolie
Bereiding:
De vis
Vraag aan uw vishandelaar om de dorade te kuisen of doe het zelf op onderstaande manier:
Maak de vis schoon door hem bij de darmopening naar de kop toe open te snijden.
Verwijder de ingewanden, schraap de schubben met de achterkant van een mes af.
Spoel grondig onder stromend KOUD water.
Dep de vis goed droog.
Zet koud in de frigo.
Voor de groenten
Schil de wortelen en snij vrij grof naar eigen inspiratie.
Snij de venkel in de lengte door in 4 of 6 gelijke stukken. Gebruik ook de steeltjes van de venkel.
Kook de groenten in ruim gezouten water iets meer dan half gaar.
Giet af, leg ze in een schaal, overgiet met olijfolie kruidt met peper, zout en wat tijm.
Snij de tomaten in 2 en kruidt ze met peper, zout en oregano.
Voor de aardappelen
Was de aardappelen in koud water.
Zet ze op en kook ze op hun geheel met schil gaar.
Giet de aardappelen af en pel met behulp van een mesje.
Nu zijn de aardappelen klaar om naar eigen keuze te grillen, in de oven of microgolfoven met wat boter, bakken of te frituren.
Voor de citroenboter
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
Voeg citroensap toe naar smaak, proef en kruidt met peper en zout.
Serveren
Verwarm de grillplaat of grillpan.
Grill de voorgekookte groenten en de tomaat, zorg dat ze een mooi grill motief krijgen.
Neem om de vis te bakken een goede pan met anti-aanbaklaag.
Verhit de pan op hoog vuur, doe er een goeie geut olijfolie in en bak de vis mooi bruin.
De baktijd van de vis is afhankelijk van de grootte, als richttijd kun je 15 min nemen ( 7 a 8 min per zijde ).
Leg de vis op een bord en garneer met de gegrilde groenten en aardappelen.
Lepel wat citroenboter over de vis.
Werk af met een kwartje citroen.
Smakelijk.
Bereiding:
De vis
Vraag aan uw vishandelaar om de dorade te kuisen of doe het zelf op onderstaande manier:
Maak de vis schoon door hem bij de darmopening naar de kop toe open te snijden.
Verwijder de ingewanden, schraap de schubben met de achterkant van een mes af.
Spoel grondig onder stromend KOUD water.
Dep de vis goed droog.
Zet koud in de frigo.
Voor de groenten
Schil de wortelen en snij vrij grof naar eigen inspiratie.
Snij de venkel in de lengte door in 4 of 6 gelijke stukken. Gebruik ook de steeltjes van de venkel.
Kook de groenten in ruim gezouten water iets meer dan half gaar.
Giet af, leg ze in een schaal, overgiet met olijfolie kruidt met peper, zout en wat tijm.
Snij de tomaten in 2 en kruidt ze met peper, zout en oregano.
Voor de aardappelen
Was de aardappelen in koud water.
Zet ze op en kook ze op hun geheel met schil gaar.
Giet de aardappelen af en pel met behulp van een mesje.
Nu zijn de aardappelen klaar om naar eigen keuze te grillen, in de oven of microgolfoven met wat boter, bakken of te frituren.
Voor de citroenboter
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
Voeg citroensap toe naar smaak, proef en kruidt met peper en zout.
Serveren
Verwarm de grillplaat of grillpan.
Grill de voorgekookte groenten en de tomaat, zorg dat ze een mooi grill motief krijgen.
Neem om de vis te bakken een goede pan met anti-aanbaklaag.
Verhit de pan op hoog vuur, doe er een goeie geut olijfolie in en bak de vis mooi bruin.
De baktijd van de vis is afhankelijk van de grootte, als richttijd kun je 15 min nemen ( 7 a 8 min per zijde ).
Leg de vis op een bord en garneer met de gegrilde groenten en aardappelen.
Lepel wat citroenboter over de vis.
Werk af met een kwartje citroen.