Dragon roomsaus
Ingrediënten:
Voor 4 a 5 personen
250 ml bruine fond (zie bij fonds)
100 ml room
100 ml droge witte wijn
1 sjalot of ½ kleine ui
verse dragon of gedroogde dragon
cayennepeper
Bereiding:
Snij de dragonblaadjes fijn tot je 1 a 2 soeplepels hebt.
Snipper de sjalot fijn.
Stoof de sjalot in wat boter op een zacht vuurtje gaar zonder dat ze bruin wordt.
Blus de sjalot af met de witte wijn.
Laat voor de helft inkoken.
Voeg er de bruine fond en de room aan toe.
Laat voor 1/3 inkoken.
Zeef de saus en warm ze terug op.
Als de saus te dun is kun je ze wat binden met maizena express of een andere sausbinder.
Proef en kruidt af met peper, cayennepeper en zout.
Voeg dragon naar smaak toe en proef opnieuw.
Niet meer laten koken zodat de dragon mooi groen blijft.
Lekker bij kip, kalkoen, varkensvlees.