Gerookte zalm met verse kaas en komkommer
Ingrediënten:
Voor 2 personen
4 sneden witbrood
boter
4 schijfjes gerookte zalm
1 komkommer
150 gr volle verse kaas (platte kaas). Magere platte kaas is te lopend!
selderijzout
uitsteekring van 9 cm doorsnee
boterpapier
Voor de garnituur
2 gamba’s of reuzegarnalen (voorgekookt)
2 ansjovisfilets
2 reuzekappers
1 radijs
1 ui gesnipperd
tuinkers
Bereiding:
Smeer de sneden witbrood langs beide zijden in met wat boter.
Gebruik een uitsteekring om een mooie cirkel de bekomen van het brood.
Heb je geen uitsteekring, gebruik dan een glas, kopje of kom.
Leg het brood tussen twee bakvormen (zodat het mooi vlak blijft tijdens het bakken)
“Toast” het brood in een voorverwarmde oven van 220 graden gedurende ongeveer 5 minuten mooi bruin.
Je kunt ook een broodrooster gebruiker maar het brood zal dan minder vlak zijn.
Snij 50 gr komkommer in mooie dunne reepjes.
Meng de komkommer met 150 gr platte kaas en kruidt af met selderijzout en peper uit de molen. Proef of het voldoende smaak heeft!
Leg op een stuk boterpapier 1 a 2 schijfjes gerookte zalm met een doorsnee van 10 cm.
Neem de uitsteekring en steek de zalm uit.
Leg 1 toast op een bord en zet de uitsteekring erover.
Vul de ring ongeveer 5 millimeter hoog met de kaas/komkommer mengeling.
Leg hierop de tweede toast.
Bedek de toast nu met de gerookte zalm.
Garneer zoals op de foto of naar eigen fantasie of smaak.
Smakelijk.
Smeer de sneden witbrood langs beide zijden in met wat boter.
Gebruik een uitsteekring om een mooie cirkel de bekomen van het brood.
Heb je geen uitsteekring, gebruik dan een glas, kopje of kom.
Leg het brood tussen twee bakvormen (zodat het mooi vlak blijft tijdens het bakken)
“Toast” het brood in een voorverwarmde oven van 220 graden gedurende ongeveer 5 minuten mooi bruin.
Snij 50 gr komkommer in mooie dunne reepjes.
Meng de komkommer met 150 gr platte kaas en kruidt af met selderijzout en peper uit de molen. Proef of het voldoende smaak heeft!
Leg op een stuk boterpapier 1 a 2 schijfjes gerookte zalm met een doorsnee van 10 cm.
Neem de uitsteekring en steek de zalm uit.
Leg 1 toast op een bord en zet de uitsteekring erover.
Vul de ring ongeveer 4 a 5 millimeter hoog met de kaas/komkommer mengeling.
Leg hierop de tweede toast.
Bedek de toast nu met de gerookte zalm.
Garneer zoals op de foto of naar eigen fantasie of smaak.