Kipfilet met cider, rode en witte worst, peperkoek

Seizoens gerecht

Kipfilet met cider en peperkoek

Ingrediënten:

Voor 2 personen
2 kipfilets
2 schijfjes gerookt ontbijtspek
1 appel
100 ml cider
200 ml room
1 kofielepel kippenpasta
4 wortels met loof
1 stam wit van prei
2 schijven peperkoek (in de diepvries leggen)
2 schijfjes witte worst (pens)
2 schijfjes rode worst (pens)

Bereiding:

Voor de saus:
Giet 100 ml cider en 200 ml room in een sausketeltje en breng aan de kook.
Snij een appel in partjes en doe 2 stukjes appel zonder schil bij de saus.
Doe er 1 koffielepel kippenpasta bij.
Laat de saus 15 min inkoken.
Mix de saus met een staafmixer.
Proef en kruidt de saus af met peper uit de molen en eventueel wat zout.
Zet de saus aan de kant.
De groenten:
Was de prei en snij het wit van prei in 3 stukken van ongeveer 6 cm lengte.
Was de wortelen (jonge wortelen hoeven niet geschild) en snij ze in gewenste vorm.
Kook de prei en wortelen samen gaar in gezouten water gedurende 10 a 12 minuten.
De groenten moeten nog wat beet hebben en mogen zeker niet platgekookt worden.
Leg de groenten in een ovenschaal.
De kipfilet:
Leg een schijfje gerookt spek op de kipfilet.
Bindt het spek op met een stuk bindtouw.
Kruidt met peper uit de molen en bak de kipfilet mooi bruin.
Leg de kip samen met de groenten in de ovenschaal.
De witte en rode worst:

Snij van elk 2 schijfjes af en bak in een pan met wat boter kort aan.
Leg bij de groenten en de kip in de ovenschaal.
Serveren:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de ovenschaal met de groenten, kip en worst in de oven gedurende 10 minuten.
Warm de saus op.
Bak intussen de appelpartjes gedurende een 5-tal minuten in wat boter en kruidt af met een snuifje zout.
Als alles goed warm is, dresseer zoals op de foto of naar eigen keuze.
Rasp de bevroren peperkoek over het gerecht.
Smakelijk.

Voor de saus:
Giet 100 ml cider en 200 ml room in een sausketeltje en breng aan de kook.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Snij een appel in partjes en doe 2 stukjes appel zonder schil bij de saus.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Doe er 1 koffielepel kippenpasta bij.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Laat de saus 15 min inkoken.
Mix de saus met een staafmixer.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Proef en kruidt de saus af met peper uit de molen en eventueel wat zout.
Zet de saus aan de kant.
De groenten:
Was de prei en snij het wit van prei in 3 stukken van ongeveer 6 cm lengte.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Was de wortelen (jonge wortelen hoeven niet geschild) en snij ze in gewenste vorm.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Kook de prei en wortelen samen gaar in gezouten water gedurende 10 a 12 minuten.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
De groenten moeten nog wat beet hebben en mogen zeker niet platgekookt worden.
Leg de groenten in een ovenschaal.
De kipfilet:
Leg een schijfje gerookt spek op de kipfilet.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Bindt het spek op met een stuk bindtouw.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Kruidt met peper uit de molen en bak de kipfilet mooi bruin.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Leg de kip samen met de groenten in de ovenschaal.
De witte en rode worst:
Snij van elk 2 schijfjes af en bak in een pan met wat boter kort aan.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Leg bij de groenten en de kip in de ovenschaal.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Serveren:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de ovenschaal met de groenten, kip en worst in de oven gedurende 10 minuten.
Warm de saus op.
Bak intussen de appelpartjes gedurende een 5-tal minuten in wat boter en kruidt af met een snuifje zout.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Als alles goed warm is, dresseer zoals op de foto of naar eigen keuze.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Rasp de bevroren peperkoek over het gerecht.
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek
Kipfilet_met_cider_en_peperkoek


www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 476