Stroganoffsaus, afleiding van een Russisch gerecht

Seizoens gerecht

Stroganoffsaus

Inleiding
Saus afgeleidt van een traditioneel Russisch gerecht dat in de 18de eeuw in Frankrijk bekend is geworden.

Ingrediënten:
Saus voor 6 a 7 personen

1 grote rode paprika
2 uien
200 gr champignons
2 teentjes look
100 ml droge witte wijn
130 gr tomatenketchup
300 ml room
150 ml kippenbouillon

2 ruime koffielepel tomatenpuree
1 koffielepel sambal
verse of gedroogde dragon
50 ml Vodka
olijfolie

Bereiding:
Snij de paprika, de uien en de champignons fijn.
Stroganoffsaus

Doe een geut olijfolie in een ketel en laat heet worden; doe er de paprika bij.
Stroganoffsaus

Laat ongeveer 5 min stoven en doe er de uien bij en laat nog eens 5 min stoven.
Stroganoffsaus

Dan mogen de champignons toegevoegd worden en nogmaals 5 min laten stoven.
Stroganoffsaus

Hierna mag de sambal erbij gedaan worden.
Stroganoffsaus
Pers of rasp de look fijn en doe deze erbij.
Stroganoffsaus

Voeg nu de Vodka toe en flambeer. Nu mogen de ketchup, de room en de tomatenpuree erbij.
Stroganoffsaus
Stroganoffsaus
Stroganoffsaus
Stroganoffsaus
Laat de saus nu 5 min op een zacht vuur koken.
Giet wat kippenbouillon bij tot de saus de gewenste dikte heeft.
Stroganoffsaus

Voeg enkele minuten voor het serveren 1 a 2 koffielepels dragon toe.
Proef en kruidt af met zout en peper.

Lekker bij kip, rund en varken.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 437