Tomatensaus
Ingrediënten:
1 ui
1 steel bleekselder zonder blad
1 wortel
2 tomaten
2 teentjes look
140 gr tomatenpuree (2 kleine blikjes)
1 l kippenbouillon
enkele takjes tijm en rozemarijn
3 blaadjes laurier
Bereiding:
Voor 4 a 5 personen
Schil de ui, wortel en look.
Snij de ui, wortel, selder, tomaat en look fijn.
Stoof de groenten gedurende 10 min op zacht vuur aan in wat boter.
Let op, de groenten mogen niet bruin worden anders krijgt de saus een lelijke kleur.
Doe er de tomatenpuree bij en laat enkele minuten meestoven.
Bevochtig met de kippenbouillon.
Bindt van de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes een builtje en hang in de saus.
Laat gedurende 30 min op zacht vuur de saus gaarkoken.
Als de saus te dik wordt kun je wat kippenbouillon of water toevoegen.
Haal het kruidenbuiltje uit de saus.
Mix en zeef de saus.
Breng de saus terug aan de kook.
Proef en kruidt de saus af met peper uit de molen, zout en eventueel wat cayennepeper.
Smakelijk.
Schil de ui, wortel en look.
Snij de ui, wortel, selder, tomaat en look fijn.
Stoof de groenten gedurende 10 min op zacht vuur aan in wat boter.
Let op, de groenten mogen niet bruin worden anders krijgt de saus een lelijke kleur.
Doe er de tomatenpuree bij en laat enkele minuten meestoven.
Bevochtig met de kippenbouillon.
Bindt van de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes een builtje en hang in de saus.
Laat gedurende 30 min op zacht vuur de saus gaarkoken.
Als de saus te dik wordt kun je wat kippenbouillon of water toevoegen.
Haal het kruidenbuiltje uit de saus.
Mix en zeef de saus.
Breng de saus terug aan de kook.
Proef en kruidt de saus af met peper uit de molen, zout en eventueel wat cayennepeper.