Gelei van konijn
Ingrediënten:
Resten van konijn (voorpoten en nek)
50 gr gelantine
2 wortels
1 ui
1 steel bleek celder
4 artichok harten uit blik
15 gr kleurzout (kun je bij elke slager kopen)
*Kan ook zonder kleurzout, kleurzout zorgt ervoor dat het vlees mooi van kleur blijft.
Bereiding;
Kook de konijn gaar samen met de wortel, ui, celder en het kleurzout gedurende 1,5 a 2 uur.
Haal de konijn uit de bouillon en bewaar 1 l bouillon.
Pluk de konijn van de knook en bewaar.
Snij de mee gekookte groenten in grove stukjes.
Snij de artichok harten in stukjes.
Laat de gelatine blaadjes 5 min weken in koud water.
Knijp de blaadjes goed uit en doe ze bij de hete bouillon.
Laat de bouillon niet meer koken, nu heb je een gelei (wordt soms ook aspic genoemd)
Doe de het vlees van de konijn en de groentjes in de gelei.
Proef en kruid goed af met ruim peper en zout
Giet het geheel in een bakje of vormpje naar keuze en laat een nacht opstijven in de frigo.
Lekker als voorgerecht, op de boterham of als aperitiefhapje.
Je kunt dit gerecht maken met ingredieneten die je zelf kiest bv kip, gehaktballetjes, spekblokjes, boontjes, erwten, asperges....