Gepaneerde schartongfilet
Ingrediënten:
schartongfilet 3 a 4 enkele filets per persoon
bloem
eiwit
paneermeel
boter
arachideolie
Bereiding:
Fileer de schartong of laat hem fileren bij de vishandel.
Spoel de filets voorzichtig af onder koud stromend water.
Dep ze droog met keukenpapier of een keukenhanddoek.
Klop 3 eiwitten samen met een snuifje zout en een geutje olie los.
Doe het paneermeel, eiwit en bloem elk afzonderlijk in een bakje.
Kruidt de schartongfilets met peper uit de molen en zout.
Wentel ze in bloem en klop ze goed af, hoe minder bloem hoe beter.
Haal ze door het eiwit, gebruik hier je linkerhand voor.
Wentel nu door het paneermeel, gebruik hier je rechterhand voor.
Zet een pan op het vuur en laat goed warm worden.
Doe ruim half boter, half olie in de pan.
Als de boter een hazelnootkleur heeft, kun je de filets goudbruin bakken gedurende 7 a 8 minuten.
Smakelijk.
Fileer de schartong of laat hem fileren bij de vishandel.
Spoel de filets voorzichtig af onder koud stromend water.
Dep ze droog met keukenpapier of een keukenhanddoek.
Klop 3 eiwitten samen met een snuifje zout en een geutje olie los.
Doe het paneermeel, eiwit en bloem elk afzonderlijk in een bakje.
Kruidt de schartongfilets met peper uit de molen en zout.
Wentel ze in bloem en klop ze goed af, hoe minder bloem hoe beter.
Haal ze door het eiwit, gebruik hier je linkerhand voor.
Wentel nu door het paneermeel, gebruik hier je rechterhand voor.
Zet een pan op het vuur en laat goed warm worden.
Doe ruim half boter, half olie in de pan.
Als de boter een hazelnootkleur heeft, kun je de filets goudbruin bakken gedurende 7 a 8 minuten.