Gesauteerd witloof (gestoofd in de oven)

Seizoens gerecht

Witloof gesauteerd (gestoofd in de oven)

Ingrediënten:

Voor 4 personen:
4 witloofpijlen
50 gr echte boter
boterpapier

Bereiding:

Snij de witloofpijlen in 2.
Snij de punten van het loof af.
Leg in een ketel met lage wanden of ovenschaal met de snijkant naar beneden.
Witloof

Kruidt ruim met zout en zwarte peper uit de molen.
Verdeel 50 gr boter in blokjes over het witloof.
Doe 50 ml water bij het witloof.
Bedek met boterpapier.
Witloof
Zet 10 a 15 min in een oven op 180 graden.
Draai de witloofpijlen om en laat nog eens 3 tot 5 min in de oven staan.
Witloof
Draai het witloof nog eens om.
Het witloof is nu klaar om te serveren.
Witloof

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 528