Gevulde kip
Ingrediënten:
1 kwaliteitskip van ongeveer 1,2 kg
400 gr kalfsgehakt
1 wortel
3 sjalotten
1 rode peper
5 champignons
50 gr boter
Bereiding:
Snij de wortel, sjalot, rode peper en champignons fijn.
Meng deze aromaten met het gehakt ( farce ).
Ontbeen de kip ( voor de hobbykok ) of laat dit door uw slager doen.
Begin langs de rug het vlees van de karkas te snijden.
Snij achter de vleugels en poot door.
Zorg dat je niet door het vel van de borstzijde snijdt.
Doe dit langs beide zijden ( links en rechts ).
Snij de karkas langs de borstzijde los.
Verwijder het achterste beentje uit de poten.
Vul de uitgebeente kip met de farce.
Vouw de kip terug dicht.
Bindt de kip op met bindtouw.
Bak de kip mooi bruin langs alle zijden in wat boter.
Zet de gevulde kip in een voorverwarmde oven van 150 a 160 graden gedurende 60 minuten.
Ontdoe de kip van het bindtouw.
Versnijdt de kip, begin met de 2 vleugels en daarna de poten.
Snij het overgebleven borststuk in schijven.
Serveer met aardappelbereiding, groenten en saus naar wens.
Ik heb er een Madeirasaus met champignons bij gedaan. (Demi-glace, Madeira wijn en champignons).
Smakelijk.
Snij de wortel, sjalot, rode peper en champignons fijn.
Meng deze aromaten met het gehakt ( farce ).
Ontbeen de kip ( voor de hobbykok ) of laat dit door uw slager doen.
Begin langs de rug het vlees van de karkas te snijden.
Snij achter de vleugels en poot door.
Zorg dat je niet door het vel van de borstzijde snijdt.
Doe dit langs beide zijden ( links en rechts ).
Snij de karkas langs de borstzijde los.
Verwijder het achterste beentje uit de poten.
Vul de uitgebeente kip met de farce.
Vouw de kip terug dicht.
Bindt de kip op met bindtouw.
Bak de kip mooi bruin langs alle zijden in wat boter.
Zet de gevulde kip in een voorverwarmde oven van 150 a 160 graden gedurende 60 minuten.
Ontdoe de kip van het bindtouw.
Versnijdt de kip, begin met de 2 vleugels en daarna de poten.
Snij het overgebleven borststuk in schijven.
Serveer met aardappelbereiding, groenten en saus naar wens.
Ik heb er een Madeirasaus met champignons bij gedaan. (Demi-glace, Madeira wijn en champignons ).