Groene appel tagliatelle
Om decoratief te gebruiken bij wild, salades en gerechten waar je een frise toets aan wilt geven.
Ingrediënten:
3 Granny Smith appelen
siliconen matje of boterpapier
neutrale olie
fijne zeef
oven
Bereiding:
Snij de appelen in twee.
Leg een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat.
Smeer het dun in met wat olie.
Leg de appelen met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Laat ze gedurende 30 a 45 min garen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat wat afkoelen en verwijder de schil en het klokhuis.
Duw met behulp van een lepel het vruchtvlees van de appelen door een fijne zeef.
We hebben nu een soort van appelmoes maar droger en bleker van kleur dan gewone appelmoes.
Leg opnieuw een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat en smeer zeer dun in met olie.
Verdeel de appelmoes over de bakplaat zodat je een mooi dun laagje bekomt.
Gebruik hiervoor een steekspatel of paletmes. Let erop dat je geen gaten hebt.
Laat in een oven drogen gedurende 1 a 1 ½ uur op 50 a 70 graden.
Haal uit de oven en trek voorzichtig het “ appelvel “ van het boterpapier.
Laat afkoelen op een rooster.
Snij met behulp van een lat dunne slierten.
Smakelijk
Snij de appelen in twee.
Leg een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat.
Smeer het dun in met wat olie.
Leg de appelen met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Laat ze gedurende 30 a 45 min garen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat wat afkoelen en verwijder de schil en het klokhuis.
Duw met behulp van een lepel het vruchtvlees van de appelen door een fijne zeef.
We hebben nu een soort van appelmoes maar droger en bleker van kleur dan gewone appelmoes.
Leg opnieuw een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat en smeer zeer dun in met olie.
Verdeel de appelmoes over de bakplaat zodat je een mooi dun laagje bekomt.
Gebruik hiervoor een steekspatel of paletmes. Let erop dat je geen gaten hebt.
Laat in een oven drogen gedurende 1 a 1 ½ uur op 50 a 70 graden.
Haal uit de oven en trek voorzichtig het “ appelvel “ van het boterpapier.
Laat afkoelen op een rooster.
Snij met behulp van een lat dunne slierten.