Groene appel tagliatelle

foto Groene appel tagliatelle
Deel

Groene appel tagliatelle

Om decoratief te gebruiken bij wild, salades en gerechten waar je een frise toets aan wilt geven.

Ingrediënten:

3 Granny Smith appelen 
siliconen matje of boterpapier
neutrale olie
fijne zeef
oven

Bereiding:

Snij de appelen in twee.
Leg een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat.
Smeer het dun in met wat olie.
Leg de appelen met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Laat ze gedurende 30 a 45 min garen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat wat afkoelen en verwijder de schil en het klokhuis.
Duw met behulp van een lepel het vruchtvlees van de appelen door een fijne zeef.
We hebben nu een soort van appelmoes maar droger en bleker van kleur dan gewone appelmoes.
Leg opnieuw een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat en smeer zeer dun in met olie.
Verdeel de appelmoes over de bakplaat zodat je een mooi dun laagje bekomt.
Gebruik hiervoor een steekspatel of paletmes. Let erop dat je geen gaten hebt.
Laat in een oven drogen gedurende 1 a 1 ½ uur op 50 a 70 graden.
Haal uit de oven en trek voorzichtig het “ appelvel “ van het boterpapier.
Laat afkoelen op een rooster.
Snij met behulp van een lat dunne slierten.
Smakelijk

Snij de appelen in twee.
Leg een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat.
Smeer het dun in met wat olie.
Leg de appelen met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Groene appel tagliatelle
Laat ze gedurende 30 a 45 min garen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Groene appel tagliatelle
Laat wat afkoelen en verwijder de schil en het klokhuis.
Duw met behulp van een lepel het vruchtvlees van de appelen door een fijne zeef.
Groene appel tagliatelle
We hebben nu een soort van appelmoes maar droger en bleker van kleur dan gewone appelmoes.
Groene appel tagliatelle
Leg opnieuw een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat en smeer zeer dun in met olie.
Groene appel tagliatelle
Verdeel de appelmoes over de bakplaat zodat je een mooi dun laagje bekomt.
Groene appel tagliatelle
Gebruik hiervoor een steekspatel of paletmes. Let erop dat je geen gaten hebt.
Groene appel tagliatelle
Laat in een oven drogen gedurende 1 a 1 ½ uur op 50 a 70 graden.
Groene appel tagliatelle
Haal uit de oven en trek voorzichtig het “ appelvel “ van het boterpapier.
Groene appel tagliatelle
Groene appel tagliatelle
Laat afkoelen op een rooster.
Groene appel tagliatelle
Snij met behulp van een lat dunne slierten.
Groene appel tagliatelle
Groene appel tagliatelle

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 1620