Groentenstoemp
Ingrediënten:
voor 6 personen
1,5 kg puree-aardappelen
1 kleine bloemkool
1 broccoli
3 wortelen
2 uien
2 wit van prei
gehakte peterselie
50 gr boter
muskaatnoot
Bereiding:
Voorbereiding:
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in de lange weg in 4 of 6.
Maak van de bloemkool en broccoli kleine roosjes.
Schil de wortelen en uien en snij ze fijn.
Was het wit van prei, snij fijn.
Stoof de wortel en ui aan in een ketel tot ze lichtbruin zijn.
Afwerking:
Zet de aardappelen op in gezouten water.
Als de aardappelen bijna gaar zijn ( ongeveer 20 min ) voeg je de bloemkool toe en laat 4 min meekoken, na 4 minuten doe je er de broccoli bij, laat nog eens 4 minuten koken.
Giet de aardappelen af in een vergiet en laat uitlekken.
Doe alles terug in een ketel en voeg er de rauwe prei, gestoofde wortel/ui en 50 gr boter aan toe.
Stamp alles goed fijn met een pureestamper.
Proef en kruidt met peper, zout en wat nootmuskaat.
Werk af met wat gehakte peterselie.
Smakelijk.
Voorbereiding:
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in de lange weg in 4 of 6.
Maak van de bloemkool en broccoli kleine roosjes.
Schil de wortelen en uien en snij ze fijn.
Was het wit van prei, snij fijn.
Stoof de wortel en ui aan in een ketel tot ze lichtbruin zijn.
Afwerking:
Zet de aardappelen op in gezouten water.
Als de aardappelen bijna gaar zijn ( ongeveer 20 min ) voeg je de bloemkool toe en laat 4 min meekoken, na 4 minuten doe je er de broccoli bij, laat nog eens 4 minuten koken.
Giet de aardappelen af in een vergiet en laat uitlekken.
Doe alles terug in een ketel.
Voeg er de rauwe prei, gestoofde wortel-ui en 50 gr boter aan toe.
Stamp alles goed fijn met een pureestamper.
Proef en kruidt met peper, zout en wat nootmuskaat.
Werk af met wat gehakte peterselie.