Hamburger “uit eigen keuken” kipfilet gepanneerd met cornflakes

foto Hamburger “uit eigen keuken”
Deel

Hamburger “uit eigen keuken”

Ingrediënten:

Voor 4 personen
3 kipfilets
8 hamburgerbroodjes
2 eieren
100 gr bloem
cornflakes ongezoet
2 tomaten
ijsbergsla
3 uien
plakjes smeltkaas
augurkjes
jalapenopepers
of beleg naar keus
vleeshamer of deegrol
olie
saus naar keuze: ketchup, mayonaise, americain…...

Bereiding:

Voor het vlees:
Neem de kipfilet en overdek met cellofaanfolie.
Sla met een vleeshamer de kipfilet plat.
Verwijder de folie.
Neem een cirkelvorm en snij rondom burgers uit de filets.
Zorg dat je 8 stukken uit de kip snijdt ( 2 perpersoon ).
Kruidt met peper en zout.
Nu gaan we de kip paneren met cornflakes.
Doe bloem, een losgeklopt ei en cornflakes in een diep bord.
Breek de cornflakes fijn met je handen.
Haal de kip eerst door de bloem en klop goed af.
Daarna halen we de kip door het los geklopt ei en als laatste door de cornflakes.
Nu hebben we onze kippenburgers.
De groenten:
Snij 3 ui in ringen.
Hou 1 ui rauw en bak de andere uienringen mooi bruin in wat olie.
Snij de tomaten in dunne schijfjes.
Kuis de ijsbergsla en scheur in grove stukken.
Bereiding:
Bak de kippenburgers krokant in wat olie.
Verwarm de broodjes gedurende 2 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Beleg de broodjes naar eigen smaak en saus naar keuze.
Smakelijk.

Voor het vlees:
Neem de kipfilet.
Hamburger "uit eigen keuken"
Overdek met cellofaanfolie.
Hamburger "uit eigen keuken"
Sla met een vleeshamer de kipfilet plat.
Hamburger "uit eigen keuken"
Verwijder de folie.
Hamburger "uit eigen keuken"
Neem een cirkelvorm en snij rondom burgers uit de filets.
Hamburger "uit eigen keuken"
Zorg dat je 8 stukken uit de kip snijdt ( 2 perpersoon ).
Hamburger "uit eigen keuken"
Kruidt met peper en zout.
Nu gaan we de kip paneren met cornflakes.
Doe bloem, een losgeklopt ei en cornflakes in een diep bord.
Hamburger "uit eigen keuken"
Breek de cornflakes fijn met je handen.
Haal de kip eerst door de bloem en klop goed af.
Daarna halen we de kip door het los geklopt ei en als laatste door de cornflakes.
Nu hebben we onze kippenburgers.
Hamburger "uit eigen keuken"
De groenten:
Snij 3 ui in ringen.
Hamburger "uit eigen keuken"
Hou 1 ui rauw en bak de andere uienringen mooi bruin in wat olie.
Hamburger "uit eigen keuken"
Snij de tomaten in dunne schijfjes.
Hamburger "uit eigen keuken"
Kuis de ijsbergsla en scheur in grove stukken.
Bereiding:
Bak de kippenburgers krokant in wat olie. 
Hamburger "uit eigen keuken"
Verwarm de broodjes gedurende 2 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Beleg de broodjes naar eigen smaak en saus naar keuze.
Hamburger "uit eigen keuken"
Hamburger "uit eigen keuken"

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 585