Herfstpasta
Ingrediënten:
Voor 5 personen
500 gr kalfsgehakt ( 100gr per persoon )
1 butternut pompoen ( 100gr per persoon )
1 knolselder ( 50 gr per persoon )
250 gr cantharellen of boschampignons naar keuze
eekhoorntjesbrood ( om af te werken )
1 koffielepel venkelzaad
2 a 3 eetlepels paneermeel
2 eieren
500 ml kippenbouillon ( 100 ml per persoon )
nootmuskaat
400 a 500 gr Linguine ( 70 a 100 gr per persoon )
Parmezaanschilfers
geroosterde pompoenpitten
Bereiding:
Voor het vlees:
Maak het gehakt aan met 2 eieren, paneermeel, nootmuskaat en het venkelzaad. Proef en kruidt naar smaak bij met peper en zout.
Rol slingers van het gehakt en verdeel in kleine stukjes en bak mooi bruin.
Voor de groenten:
Schil en snij de pompoen en knolselder in kleine dobbelsteentjes ( brunoise ).
Borstel de cantharellen vrij van zand.
Kuis het eekhoorntjesbrood en snij in schijven, kruidt met peper en zout en bak mooi bruin in wat boter.
Snij de de rest van het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes.
Severen:
Zet een ketel met water op om de pasta gaar te koken.
Giet de pasta af en laat schrikken onder koud water.
Stoof de cantharellen, stukjes eekhoorntjesbrood, knolselder, pompoen en het kalfsgehakt gedurende 5 min aan in wat boter.
Giet er de kippenbouillon bij en laat de groenten stoven tot ze beetgaar zijn.
Voeg de pasta toe en meng goed.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Serveer in een diep bord en werk af met het gebakken eekhoorntjesbrood, parmezaanschilfers en geroosterde pompoenpitten.
Smakelijk
Voor het vlees:
Maak het gehakt aan met 2 eieren, paneermeel, nootmuskaat en het venkelzaad. Proef en kruidt naar smaak bij met peper en zout.
Rol slingers van het gehakt en verdeel in kleine stukjes en bak mooi bruin.
Voor de groenten:
Schil en snij de pompoen en knolselder in kleine dobbelsteentjes ( brunoise ).
Borstel de cantharellen vrij van zand.
Kuis het eekhoorntjesbrood. Snij in schijven, kruidt met peper en zout en bak mooi bruin in wat boter.
Snij de de rest van het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes.
Severen:
Zet een ketel met water op om de pasta gaar te koken.
Giet de pasta af en laat schrikken onder koud water.
Stoof de cantharellen, stukjes eekhoorntjesbrood, knolselder, pompoen en het kalfsgehakt gedurende 5 min aan in wat boter.
Giet er de kippenbouillon bij en laat de groenten stoven tot ze beetgaar zijn.
Voeg de pasta toe en meng goed.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Serveer in een diep bord en werk af met het gebakken eekhoorntjesbrood, parmezaanschilfers en geroosterde pompoenpitten.