Kapsalon
Inleiding:
Het gerecht is ontstaan toen de eigenaar van een kapsalon, bij de verderop gelegen shoarmazaak een schotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding 'kapsalon' kreeg.
Het best maak je de kebabrol een dag van te voren.
Gebruik verse frieten, diepvriesfrieten zijn hier minder geschikt voor.
Ingrediënten:
voor 6 personen
1 kg lams-/rundgehakt
600 gr rosbief
kebabkruiden
1 bol look
olijfolie
1 l tomatensaus ( zie recept )
250 gr fijn gesneden witte kool ( of koop voorgesneden )
verse frieten van ongeveer 1,5 kg aardappelen
200 a 300 gr gemalen mozzarella
looksaus koud ( zie recept )
sambal
brochette-stokjes
cellofaanfolie
bindtouw
ruime ovenschaal
oven met gril stand
vleeshamer
Bereiding:
Voorbereiding:
Kruidt het gehakt met kebabkruiden en verse look naar eigen smaak.
Als het kebabkruiden zonder zout zijn en het gehakt is niet gekruid door uw slager, voeg dan 10 gr zout toe per kg gehakt.
Meng het gehakt goed en proef, het vlees mag goed gekruid zijn.
Snij de rosbief in een tiental dunne schijven.
Sla de schijven met een vleeshamer extra plat.
Maak een marinade van olijfolie, kebabkruiden en verse look.
Marineer de rosbief in de marinade gedurende minimum 30 minuten.
De kebabrol maken:
We beginnen met een lapje rosbief dat we mooi plat leggen.
Daarop leggen we gehakt, dat we tussen de handen plat gedrukt hebben tot een “schijf”.
Nu weer een lapje vlees met daarop gehak. Steek wat brochette-stokjes er door om stevigheid te bekomen.
Zo gaan we verder tot we een toren hebben. We sluiten af met een lapje vlees.
Draai de kebabrol op zijn zij en vorm ze nog wat bij.
Leg het vlees op een stuk cellofaanfolie.
Verwijder de stokjes.
Rol de cellofaanfolie strak rond het vlees ( zoals bij een snoepje ).
Knoop dicht en snij de uiteinden met een schaar af.
Herhaal dit 3 keer.
Bindt met een stukje touw de cellofaanfolie strak aan.
Neem een ruime ketel, vul met water en kook het vlees hier in. Leg een deksel van een iets kleiner formaat dan de kookketel op de rol zodat het vlees niet gaat bovendrijven.
Laat gedurende 60 minuten het vlees op zeer zacht vuur garen ( pocheren ).
Haal uit, laat afkoelen en leg in de frigo tot ‘s anderdaags.
Bereiding van de schotel “ kapsalon “
Schil en snij de aardappels in frieten.
Bak de frieten voor.
Bereidt 1 l tomatensaus ( zie recept )
Snij de wittekool fijn. ( of koop voorgesneden )
Verwijder de cellofaanfolie van de rol.
Snij de rol in twee, steek een brochette-naald door de rol om makkelijker te kunnen snijden.
Snij het vlees in dunne schijfjes en doe op een ovenplaat.
Zet de oven op gril stand en laat het vlees mooi kleuren.
Bak de frieten mooi bruin af.
Doe de frieten in de ovenschaal.
Leg hierop het gegrild vlees.
Bedek met de wittekool.
Strooi de gemalen mozzarella erover.
Overgiet met de tomatensaus.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 80 a 90 minuten.
Serveer met looksaus en sambal.
Smakelijk.
Bereiding:
Voorbereiding:
Kruidt het gehakt met kebabkruiden en verse look naar eigen smaak.
Als het kebabkruiden zonder zout zijn en het gehakt is niet gekruid door uw slager, voeg dan 10 gr zout toe per kg gehakt.
Meng het gehakt goed en proef, het vlees mag goed gekruid zijn.
Snij de rosbief in een tiental dunne schijven.
Sla de schijven met een vleeshamer extra plat.
Maak een marinade van olijfolie, kebabkruiden en verse look.
Marineer de rosbief in de marinade gedurende minimum 30 minuten.
De kebabrol maken:
We beginnen met een lapje rosbief dat we mooi plat leggen.
Daarop leggen we gehakt, dat we tussen de handen plat gedrukt hebben tot een “schijf”.
Nu weer een lapje vlees met daarop gehak. Steek wat brochette-stokjes er door om stevigheid te bekomen.
Zo gaan we verder tot we een toren hebben. We sluiten af met een lapje vlees.
Draai de kebabrol op zijn zij en vorm ze nog wat bij.
Leg het vlees op een stuk cellofaanfolie.
Verwijder de stokjes.
Rol de cellofaanfolie strak rond het vlees ( zoals bij een snoepje ).
Knoop dicht en snij de uiteinden met een schaar af.
Herhaal dit 3 keer.
Bindt met een stukje touw de cellofaanfolie strak aan.
Neem een ruime ketel, vul met water en kook het vlees hier in. Leg een deksel van een iets kleiner formaat dan de kookketel op de rol zodat het vlees niet gaat bovendrijven.
Laat gedurende 60 minuten het vlees op zeer zacht vuur garen ( pocheren ).
Haal uit, laat afkoelen en leg in de frigo tot ‘s anderdaags.
Bereiding van de schotel “ kapsalon “
Schil en snij de aardappels in frieten.
Bak de frieten voor.
Bereidt 1 l tomatensaus of maak de saus een dag van tevoor ( zie recept )
Snij de wittekool fijn. ( of koop voorgesneden )
Verwijder de cellofaanfolie van de rol.
Snij de rol in twee, steek een brochette-naald door de rol om makkelijker te kunnen snijden.
Snij het vlees in dunne schijfjes en doe op een ovenplaat.
Zet de oven op gril stand en laat het vlees mooi kleuren.
Bak de frieten mooi bruin af.
Doe de frieten in de ovenschaal.
Leg hierop het gegrild vlees.
Bedek met de wittekool.
Overgiet met de tomatensaus.
Strooi de gemalen mozzarella erover.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 80 a 90 minuten.
Serveer met looksaus ( zie recept ) en sambal.