Potje met mosselen, kokkels en tomatensaus

foto Kerstpotje met mosselen en kokkels
Deel

Potje van mosselen en kokkels

Ingrediënten:

Voor 5 personen

1 kg mosselen maat Goudmerk of Jumbo
300 gr kokkels
2 rode uien
4 stelen bleekselder zonder blad
gehakte peterselie
100 gr verse bladspinazie
mosselkruiden (ik gebruik het merk Verstegen)
250 ml tomatensaus voor vis (zie recept)
5 inmaakbokalen (o.a. te koop in de IKEA aan 1,5 euro het stuk)

Bereiding:

Gebruik de inmaakbokalen ZONDER rubber!!!
Was de mosselen en kokkels 3 keer.
potje van mosselen en kokkels
Snipper 1 rode ui fijn.
Snij 1 steel bleekselder in dunne schijfjes.
potje van mosselen en kokkels
Snij 1 ui en 1 steel bleekselder in julienne.
potje van mosselen en kokkels
potje van mosselen en kokkels
Verdeel de gesnipperde ui en fijn gesneden selder op de bodem van het potje.
potje van mosselen en kokkels
Verdeel de mosselen ( 8 a 10 stuks) en de kokkels ( 7 a 8 stuks) in de potjes.
potje van mosselen en kokkels
Kruidt met een snuif mosselkruiden.
Doe per bokaal 40 a 50 ml tomatensaus voor vis over de schaaldieren.
potje van mosselen en kokkels
Overstrooi met vers gehakte peterselie.
Garneer met enkele bladeren spinazie, de julienne van ui en selder.
potje van mosselen en kokkels
potje met mosselen en kokkels
Zet 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
potje van mosselen en kokkels
Open de bokaal, zet op een bordje en serveer met brood.
potje van mosselen en kokkels

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 408