Maccheroni met merguez, asperges en tomatensaus
Ingrediënten:
Voor 5 a 6 personen
1 l tomatensaus (zie recept)
6 asperges
4 stelen bleekselder
250 gr champignons
1 kleine courgette
3 eetlepels gehakte peterselie
1 teentje look
100 ml droge witte wijn
100 gr geraspte parmezaankaas
olijfolie
300gr maccheroni (dunne macaroni)
¼ koffielepel venkelzaad
¼ koffielepel gedroogde oregano
400 gr merguez worst
1 tomaat of kerstomaatjes om af te werken
Bereiding:
Schil de asperges.
Was de selder en courgette.
Snij de asperges, courgette en bleekselder in stukken van 3 cm lang.
Snij de champignons.
Snij de merguez in stukjes van ongeveer 1 cm a 1,5 cm.
Zet een ruime ketel op het vuur met wat olijfolie en bak hierin de merguez mooi bruin aan.
Voeg hier de selder bij en laat een 10-tal minuten stoven tot de selder half gaar is.
Doe er nu de champignons, 1 teentje gehakte look en asperges in.
Laat een 5-tal minuten op laag vuur stoven.
Giet er de 100 ml witte wijn en 1 l tomatensaus bij.
Nu doen we als laatste de courgette erbij.
Kruidt naar eigen smaak met venkelzaad, oregano, peper en zout.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht koken tot de groenten beetgaar zijn.
Kook de maccheroni beetgaar in gezouten water en giet af.
Doe de hete saus bij de maccheroni samen met de gehakte peterselie en meng goed.
Serveer in een pastabord, overstrooi met parmezaankaas en werk af met een stukje tomaat.
Smakelijk
Schil de asperges.
Was de selder en courgette.
Snij de asperges, courgette en bleekselder in stukken van 3 cm lang.
Snij de champignons.
Snij de merguez in stukjes van ongeveer 1 cm a 1,5 cm.
Zet een ruime ketel op het vuur met wat olijfolie en bak hierin de merguez mooi bruin aan.
Voeg hier de selder bij en laat een 10-tal minuten stoven tot de selder half gaar is.
Doe er nu de champignons, 1 teentje gehakte look en asperges in.
Laat een 5-tal minuten op laag vuur stoven.
Giet er de 100 ml witte wijn en 1 l tomatensaus bij.
Nu doen we als laatste de courgette erbij.
Kruidt naar eigen smaak met venkelzaad, oregano, peper en zout.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht koken tot de groenten beetgaar zijn.
Kook de maccheroni beetgaar in gezouten water en giet af.
Doe de hete saus bij de maccheroni samen met de gehakte peterselie en meng goed.
Serveer in een pastabord, overstrooi met parmezaankaas en werk af met een stukje tomaat..