Mousselinesaus voor bij vis, luchtig en romig

foto Mousselinesaus voor bij vis
Deel

Mousselinesaus voor bij vis

Ingrediënten:

Voor 4 a 5 personen
3 eidooiers
60 ml visfumet
60 ml KOUDE room 40 % v.g.
60 gr koude, echte boter
¼ citroen
cayennepeper

Bereiding:

Klop de 60 ml koude room half op ( lobbig ). 
De room mag niet te stijf opgeklopt worden anders gaat de room straks schiften.
Snij 60 gr koude, echte boter in blokjes.
Doe de 3 dooiers met 60 ml visfumet in een sausketeltje.
Klop op een zacht vuur de dooiers luchtig tot je ziet dat ze beginnen te binden. Let op de dooiers mogen niet gaan klonteren! De saus mag NIET koken, max 70 a 75 graden.
Haal de saus van het vuur.
Doe er nu de koude boter bij. Roer met een klopper tot de boter volledig is op genomen.
Verwarm de saus al roerend met een klopper op een zacht vuur.
De saus mag NIET koken, max 70 a 75 graden.
Giet er nu de half opgeklopte room bij.
Haal de saus van het vuur.
Meng met een klopper.
Doe er het sap van ¼ citroen bij.
Verwarm de saus al roerend met een klopper zonder te laten koken.
Proef en kruidt met wat zout, een mespuntje cayennepeper en eventueel nog wat citroensap.
Smakelijk.

Klop de 60 ml koude room half op ( lobbig ). 
De room mag niet te stijf opgeklopt worden anders gaat de room straks schiften. 
Snij 50 gr koude, echte boter in blokjes.
Doe de 3 dooiers met 60 ml visfumet in een sausketeltje.
Mousselinesaus
Klop op een zacht vuur de dooiers luchtig tot je ziet dat ze beginnen te binden. Let op de dooiers mogen niet gaan klonteren!
De saus mag NIET koken, max 70 a 75 graden.
Mousselinesaus
Haal de saus van het vuur.
Doe er nu de koude boter bij. Roer met een klopper tot de boter volledig is op genomen.
Mousselinesaus
Verwarm de saus al roerend met een klopper op een zacht vuur.
De saus mag NIET koken, max 70 a 75 graden.
Giet er nu de half opgeklopte room bij.
Mousselinesaus
Haal de saus van het vuur.
Meng met een klopper.
Doe er het sap van ¼ citroen bij.
Mousselinesaus
Verwarm de saus al roerend met een klopper zonder te laten koken.
Proef en kruidt met wat zout, een mespuntje cayennepeper en eventueel nog wat citroensap.
Mousselinesaus
smakkelijk.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 2917