Portugese visschotel uit de Algarve streek

foto Portugese visschotel
Deel

Portugese visschotel

Ingrediënten:

Voor 4 a 5 personen

1 l tomatensaus voor bij vis. Maak je saus zelf dit maakt het verschil (zie recept)
300 gr diepvries boontjes
1 kg mosselen
250 gr dorade (of vis naar keuze)
250 gr koolvis
250 gr zalm
250 gr grote roze garnalen
½ citroen
3 teentjes look
8 a 10 kleine aardappelen
2 tomaten
1 ui
Portugese vispan (cataplana) of andere ketel

Bereiding:

Voor de mosselen
Was de mosselen 3 x in koud water.
Snij de ui fijn en doe in een ketel.
Doe de mosselen in de ketel, kruidt met peper en voeg 100 ml water toe.
Portugesevisschotel
Zet de mosselen onder gesloten deksel op hoog vuur tot ze koken en schudt ze op.
Laat nog 1 a 2 minuten koken.
Portugesevisschotel
Haal de mosselen uit de schelp.
Portugesevisschotel
Bewaar het mosselsap (kun je gebruiken voor de tomatensaus) of vries het in.

Voor de aardappelen
Was de aardappelen en laat ze heel.
Zet ze op en kook gaar in 20 a 30 min.
Portugese visschotel

Giet ze af en koel af met koud water.
Pel ze met een mesje.
Portugese visschotel
Bak ze mooi bruin in een pan met wat olijfolie.
Portugese visschotel

De visschotel
Pel de grote garnalen.
Verdeel de boontjes, 2 tomaten in grove stukken, 2 teentjes look in schijfjes op de bodem van de pan.
Portugese visschotel
Snij de vis in stukken en verdeel op de groenten.
Portugese visschotel
Knijp er een halve citroen over uit.
Portugese visschotel
Kruidt met peper en een beetje zout.
Giet er de hete tomatensaus op tot de vis bijna onderstaat.
Portugese visschotel
Breng aan de kook op heet vuur.
Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 8 min.
Portugese visschotel
Haal uit de oven en verdeel de mosselen, garnalen en gebakken aardappelen over het geheel.
Portugese visschotel
Zet nog eens 3 a 5 min in de oven.
Zet de pan op tafel of verdeel in borden.
Portugese visschotel

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 7657