Portugese visschotel
Ingrediënten:
Voor 4 a 5 personen
1 l tomatensaus voor bij vis. Maak je saus zelf dit maakt het verschil (zie recept)
300 gr diepvries boontjes
1 kg mosselen
250 gr dorade (of vis naar keuze)
250 gr koolvis
250 gr zalm
250 gr grote roze garnalen
½ citroen
3 teentjes look
8 a 10 kleine aardappelen
2 tomaten
1 ui
Portugese vispan (cataplana) of andere ketel
Bereiding:
Voor de mosselen
Was de mosselen 3 x in koud water.
Snij de ui fijn en doe in een ketel.
Doe de mosselen in de ketel, kruidt met peper en voeg 100 ml water toe.
Zet de mosselen onder gesloten deksel op hoog vuur tot ze koken en schudt ze op.
Laat nog 1 a 2 minuten koken.
Haal de mosselen uit de schelp.
Bewaar het mosselsap (kun je gebruiken voor de tomatensaus) of vries het in.
Voor de aardappelen
Was de aardappelen en laat ze heel.
Zet ze op en kook gaar in 20 a 30 min.
Giet ze af en koel af met koud water.
Pel ze met een mesje.
Bak ze mooi bruin in een pan met wat olijfolie.
De visschotel
Pel de grote garnalen.
Verdeel de boontjes, 2 tomaten in grove stukken, 2 teentjes look in schijfjes op de bodem van de pan.
Snij de vis in stukken en verdeel op de groenten.
Knijp er een halve citroen over uit.
Kruidt met peper en een beetje zout.
Giet er de hete tomatensaus op tot de vis bijna onderstaat.
Breng aan de kook op heet vuur.
Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 8 min.
Haal uit de oven en verdeel de mosselen, garnalen en gebakken aardappelen over het geheel.
Zet nog eens 3 a 5 min in de oven.
Zet de pan op tafel of verdeel in borden.