Potenstoemp
Ingrediënten:
Voor 6 a 8 personen
1,5 kg aardappelen
1,5 kg wortelen
500 gr uien
5 jeneverbessen
3 kruidnagels
3 laurierbladeren
takje tijm
20 gr zout
100 gr echte boter
Bereiding:
Schil de aardappelen, wortels en uien.
Snij de aardappelen overlangs in 4 of 6.
Snij de wortels grof in ringen.
Snij de uien in 4 of 6.
Doe alles in een ketel.
Voeg nu het zout, laurierblad, tijm, kruidnagel en jeneverbes toe.
Doe er water bij tot alles net onder staat.
Kook alles gaar in ongeveer 30 minuten.
Voel en proef of de wortels en de aardappelen goed gaar zijn.
Giet alles door een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe terug in de ketel en doe er de boter bij.
Stamp nu de aardappelen en wortels goed fijn met een pureestamper.
Als je tijdens het stampen de kruidnagel, jeneverbes of laurierblad tegenkomt kun je ze er uithalen.
Proef en kruidt af met peper en zout.