Potje van mosselen en kokkels
Ingrediënten:
Voor 5 personen
1 kg mosselen maat Goudmerk of Jumbo
300 gr kokkels
2 rode uien
4 stelen bleekselder zonder blad
gehakte peterselie
100 gr verse bladspinazie
mosselkruiden (ik gebruik het merk Verstegen)
250 ml tomatensaus voor vis (zie recept)
5 inmaakbokalen (o.a. te koop in de IKEA aan 1,5 euro het stuk)
Bereiding:
Gebruik de inmaakbokalen ZONDER rubber!!!
Was de mosselen en kokkels 3 keer.
Snipper 1 rode ui fijn.
Snij 1 steel bleekselder in dunne schijfjes.
Snij 1 ui en 1 steel bleekselder in julienne.
Verdeel de gesnipperde ui en fijn gesneden selder op de bodem van het potje.
Verdeel de mosselen ( 8 a 10 stuks) en de kokkels ( 7 a 8 stuks) in de potjes.
Kruidt met een snuif mosselkruiden.
Doe per bokaal 40 a 50 ml tomatensaus voor vis over de schaaldieren.
Overstrooi met vers gehakte peterselie.
Garneer met enkele bladeren spinazie, de julienne van ui en selder.
Zet 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Open de bokaal, zet op een bordje en serveer met brood.