Spaghetti Bolognaisesaus
Ingrediënten:
1 kg gehakt (varken/rund)
250 gr uien (geschild gewogen)
100 gr bleekselder
3 teentjes look
200 ml rode wijn
140 gr tomatenpuree ( 1 groot blikje )
400 gr gepelde tomaten ( 1 blik )
400 ml water
1 l gezeefde tomaten
4 laurierbladeren
5 takjes verse tijm
1 takje rozemarijn
50 gr spaghettikruiden van Verstegen ( oa te koop in de Carrefour )
1 rode peper of pikante kruiden naar keuze
20 gr bloem
olijfolie
Bereiding:
Schil de uien, look en snij de bladeren van de selder.
Snij de ui, selder en look fijn.
Stoof de groentjes in een voldoende grote ketel op een zacht vuur gaar gedurende 10 min. Gebruik hiervoor wat olijfolie.
Bak het gehakt in een pan, mooi bruin aan. Maak het vlees met een vork goed “los” tijdens het bakken.
Doe het gehakt bij de gestoofde groenten.
Overstooi het gehakt met 20 gr bloem en meng goed.
Voeg er nu de tomatenpuree bij. Laat 5 min meestoven om de zure smaak uit de tomatenpuree te krijgen.
Giet er de gezeefde tomaten, gepelde tomaten, rode wijn en 400 ml water bij.
Kruidt met 50 gr spaghettikruiden, tijm, rozemarijn, laurier en de rode peper.
Breng de saus aan de kook, roer regelmatig.
Als de saus kookt, zet ze dan in een voorverwarmde oven van 130 graden gedurende 1 a 3 uur ( hoe langer hoe beter ).
Haal de rode peper uit de saus.
Proef en kruidt af met eventueel wat zout en pikant naar smaak.
Als de saus te dik is of te sterk van smaak kun je nog wat water toevoegen.
Is de saus te zuur of heb je ze graag iets minder zuur, doe er dan 1 a 2 koffielepels suiker bij.
Smakelijk.
Schil de uien, look en snij de bladeren van de selder.
Snij de ui, selder en look fijn.
Stoof de groentjes in een voldoende grote ketel op een zacht vuur gaar gedurende 10 min. Gebruik hiervoor wat olijfolie.
Bak het gehakt in een pan, mooi bruin aan. Maak het vlees met een vork goed “los” tijdens het bakken.
Doe het gehakt bij de gestoofde groenten.
Overstooi het gehakt met 20 gr bloem en meng goed.
Voeg er nu de tomatenpuree bij. Laat 5 min meestoven om de zure smaak uit de tomatenpuree te krijgen.
Giet er de gezeefde tomaten, gepelde tomaten, rode wijn en 400 ml water bij.
Kruidt met 50 gr spaghettikruiden, tijm, rozemarijn, laurier en de rode peper.
Breng de saus aan de kook, roer regelmatig.
Als de saus kookt, zet ze dan in een voorverwarmde oven van 130 graden gedurende 1 a 3 uur ( hoe langer hoe beter ).
Roer elke 30 min de saus eens om.
Haal de rode peper, tijm... uit de saus.
Proef en kruidt af met eventueel wat zout en pikant naar smaak.
Als de saus te dik is of te sterk van smaak kun je nog wat water toevoegen.
Is de saus te zuur of heb je ze graag iets minder zuur, doe er dan 1 a 2 koffielepels suiker bij.