Spare-ribben
Ingrediënten:
4 l kookvocht voor 5 ribstukken
4 l water
10 gr sambal
100 gr ketjap manis
120 gr ketchup
40 gr mosterd
30 gr zout
Voor de marinade
60 gr tomatenketchup
60 gr ketjap manis
60 gr honing
15 gr mosterd
6 gr sambal
halve koffielepel currypoeder
Bereiding:
Beste is de ribben ‘s morgens of de dag ervoor te koken omdat de ribben in het kookvocht moeten afkoelen.
De spareribs koud opzetten in het kookvocht en op het moment dat het kookt, 15 min zachtjes laten koken.
De ribben laten afkoelen in het kookvocht.
Als het kookvocht is afgekoeld eventueel in het vocht verder in de frigo bewaren.
De ribben uit het kookvocht halen en het vlies aan de binnenkant van de ribben verwijderen.
Goed afdeppen met keukenpapier of handdoek.
Meng al de ingrediënten voor de marinade.
Voorverwarm de oven op 180 graden.
Smeer met een keukenborsteltje de ribben aan beide zijden in met de marinade.
Leg de ribben op een rooster en zet ze in de oven gedurende 20 a 30 min.
Smeer de ribben om de 5 a 10 min in met de marinade.
De ribben mogen mooi karameliseren maar niet verbranden.
Kan ook op de barbecue gebakken worden.
Serveer met verse frietjes of brood.