St-Bernardus saus
Ingrediënten:
Voor 5 a 6 personen
St-Bernardus bier ( 1 flesje voor de saus en 1 flesje voor de kok )
300 ml kalfsfond of -poeder
bruine suiker ( 1 koffielepel )
steranijspoeder ( 1 mespuntje )
bruine sausbinder ( maizena express )
25 gr echte boter
Bereiding:
Doe het bier, de kalfsfond, 1 koffielepel bruine suiker en een mespuntje steranijspoeder in een sausketel.
Wees voorzichtig met het steranijspoeder, dit geeft veel smaak af.
Laat de saus naar eigen smaak inkoken. Ik laat de saus ongeveer tot de helft inkoken.
Als de saus te lopend is kun je de saus wat bijbinden met een bruine sausbinder.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Werk de saus af met een klontje echte boter ( GEEN margerine ) om ze fluweelig te maken.
Smakelijk.
Doe het bier, de kalfsfond, 1 koffielepel bruine suiker en een mespuntje steranijspoeder in een sausketel.
Wees voorzichtig met het steranijspoeder, dit geeft veel smaak af.
Drink eens van je heerlijke St-Bernardus
Laat de saus naar eigen smaak inkoken. Ik laat de saus ongeveer tot de helft inkoken.
Als de saus te lopend is kun je de saus wat bijbinden met een bruine sausbinder.
Proef en kruidt af met peper en zout