Suprême van parelhoen in Porto
Ingrediënten:
Voor 6 personen
De suprême is de borstfilet met het eerste knotje van de vleugel nog aan.
3 parelhoenen of 1 suprême per persoon
6 parelhoen vleugels
500 ml rode Porto
500 ml bruine gevogeltefond (zie recept)
3 blaadjes laurier
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 kruidnagels
2 jeneverbessen
maizena express bruin of andere sausbinder
50 gr geklaarde boter of margarine om mee te braden
100 a 200 gr bloem
Bereiding:
Versnijdt de parelhoen of vraag dit aan uw slager of koop de suprême reeds versneden aan.
Kruidt de parelhoen met peper van de molen en zout.
Bebloem de suprême en de vleugels.
Verwarm een bakpan en doe er de geklaarde boter in.
Bak de parelhoen en vleugels aan beide zijden mooi bruin aan.
Leg de suprême in een braadslede en overgiet met de porto en bruine fond.
Doe er de kruidnagel, jeneverbes, laurier, rozemarijn en tijm bij.
Leg de vleugels apart in een bakpan of ovenschotel.
Zet de parelhoensuprême en vleugels in een voorverwarmde oven van 170 a 180 graden gedurende 50 min a 1 uur tot de gewrichten aan de suprême gaar zijn.
Haal de vleugels al na 30 a 40 min uit de oven, deze zijn vroeger gaar.
Leg de parelhoensuprême en de vleugels met de velkant naar boven in een ovenschotel of pan. Deze gaan we enkel minuten voor het serveren grillen om een krokant korstje en mooie kleur te krijgen.
Zeef de saus.
Ontvet de saus grondig.
Bindt de saus naar gewenste dikte met een sausbinder.
Proef en kruidt de saus met peper en zout.
Gril de parelhoen gedurende enkele minuten tot ze een mooie kleur heeft.
Serveer met groenten en aardappelbereiding naar keus.
Een schijfje eenden- of ganzenleverpastei is hier zeer lekker bij.
Smakelijk.