Tomaten tagliatelle
Om decoratief te gebruiken bij salades, vlees, vis en kaas.
Ingrediënten:
250 ml tomatenpulp
mespuntje maizena
mespuntje cayennepeper
snuifje zout
siliconen matje of boterpapier
oven
Bereiding:
Meng de maizena, cayennepeper en het snuifje zout met de tomatenpulp.
Leg een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat en smeer zeer dun in met olie.
Verdeel de tomatenpulp over de bakplaat zodat je een mooi dun laagje bekomt.
Gebruik hiervoor een steekspatel of paletmes. Let erop dat je geen gaten hebt.
Laat in een oven drogen gedurende 1 a 1 ½ uur op 50 a 70 graden.
Haal uit de oven en trek voorzichtig het “ tomatenvel “ van het boterpapier.
Laat afkoelen op een rooster.
Snij met behulp van een lat dunne slierten.
Smakelijk
Meng de maizena, cayennepeper en het snuifje zout met de tomatenpulp.
Leg een siliconen matje of boterpapier op een ovenplaat en smeer zeer dun in met olie.
Verdeel de tomaten pulp over de bakplaat zodat je een mooi dun laagje bekomt.
Gebruik hiervoor een steekspatel of paletmes. Let erop dat je geen gaten hebt.
Laat in een oven drogen gedurende 1 a 1 ½ uur op 50 a 70 graden.
Haal uit de oven en trek voorzichtig het “ tomatenvel “ van het boterpapier.
Laat afkoelen op een rooster.
Snij met behulp van een lat dunne slierten.