Varkenshersenen met kappertjes
Ingrediënten:
Voor 2 personen
3 varkenshersenen
1 tomaat
1 sjalot
kappers op azijn
azijn
2 a 3 laurierbladeren
1 kippenbouillonblokje
100 gr bloem
boter
Bereiding:
Spoel de hersenen voorzichtig onder licht stromend water gedurende 10 min.
Snij de tomaat en sjalot fijn.
Breng de kippenbouillon met de laurierbladeren aan de kook.
Pocheer gedurende 5 minuten de hersenen in de bouillon.
Koel de hersenen af in ijswater.
Dep ze droog.
Kruidt met peper en zout en wentel in de bloem.
Bak de hersenen mooi bruin in wat boter. Verdeel over 2 borden.
Doe in de pan waar je de hersenen in hebt gebakken de tomaat, sjalot en een ruime eetlepel kappers.
Voeg wat sap van de kappers toe en eventueel een beetje azijn naar smaak.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Napeer over de hersenen.
Smakelijk.
Spoel de hersenen voorzichtig onder licht stromend water gedurende 10 min.
Snij de tomaat en sjalot fijn.
Breng de kippenbouillon met de laurierbladeren aan de kook.
Pocheer gedurende 5 minuten de hersenen in de bouillon.
Koel de hersenen af in ijswater.
Dep ze droog.
Kruidt met peper en zout en wentel in de bloem.
Bak de hersenen mooi bruin in wat boter.
Verdeel over 2 borden.
Doe in de pan waar je de hersenen in hebt gebakken de tomaat, sjalot en een ruime eetlepel kappers.
Voeg wat sap van de kappers toe en eventueel een beetje azijn naar smaak.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Napeer over de hersenen.