Varkenswangetjes, onbekend is onbemind

foto Varkenswangetjes op Vlaamse wijze
Deel

Varkenswangetjes op Vlaamse wijze

Ingrediënten:

1 a 1,2 kg varkenswangetjes
500 ml bruine fond
1 flesje bruin bier (33 cl)
3 jeneverbessen
3 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4 uien
bloem
echte boter
2 soeplepels Luikse siroop
peper en zout

Bereiding:

Ontvlies de varkenswangetjes. Indien je hier niet zo handig in bent vraag dit dan aan je slager.
Varkenswangen
Varkenswangen
Varkenswangen
Kruidt met peper en zout.
Draai ze in de bloem en klop af.
Varkenswangen
Snij de 4 uien fijn.
Varkenswangen
Bak de wangetjes mooi bruin in de pan in echte boter. Leg ze hierna over in een braadslede.
Varkenswangen
Doe de gesneden uien in de pan waar de wangen in zijn gebakken en bak deze ook mooi bruin.
Blus de uien met het bruin bier en giet het geheel bij de wangen.
Varkenswangen
Doe er nog een halve liter bruine fond, de jeneverbessen, kruidnagels en laurierblaadjes bij.
Breng de wangen aan de kook. Wanneer het kookt, zet dan de braadslede in een voorverwarmde oven (140 gr) gedurende 2 a 2 1/2 uur tot de wangen zacht zijn.
Varkenswangen
Haal dan de braadslede uit de oven en voeg 2 soeplepels (of naar smaak) Luikse siroop toe.
Controleer de dikte van de saus. Is ze te dik, voeg dan wat water toe. Als ze te dun is laat ze dan nog wat inkoken.
Varkenswangen
Proef en kruidt af met peper en zout.

Je kunt de wangen serveren met frietjes, gebakken aardappelen, kroketten of puree.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 50608