Varkenswangetjes op Vlaamse wijze
Ingrediënten:
1 a 1,2 kg varkenswangetjes
500 ml bruine fond
1 flesje bruin bier (33 cl)
3 jeneverbessen
3 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4 uien
bloem
echte boter
2 soeplepels Luikse siroop
peper en zout
Bereiding:
Ontvlies de varkenswangetjes. Indien je hier niet zo handig in bent vraag dit dan aan je slager.
Kruidt met peper en zout.
Draai ze in de bloem en klop af.
Snij de 4 uien fijn.
Bak de wangetjes mooi bruin in de pan in echte boter. Leg ze hierna over in een braadslede.
Doe de gesneden uien in de pan waar de wangen in zijn gebakken en bak deze ook mooi bruin.
Blus de uien met het bruin bier en giet het geheel bij de wangen.
Doe er nog een halve liter bruine fond, de jeneverbessen, kruidnagels en laurierblaadjes bij.
Breng de wangen aan de kook. Wanneer het kookt, zet dan de braadslede in een voorverwarmde oven (140 gr) gedurende 2 a 2 1/2 uur tot de wangen zacht zijn.
Haal dan de braadslede uit de oven en voeg 2 soeplepels (of naar smaak) Luikse siroop toe.
Controleer de dikte van de saus. Is ze te dik, voeg dan wat water toe. Als ze te dun is laat ze dan nog wat inkoken.
Proef en kruidt af met peper en zout.
Je kunt de wangen serveren met frietjes, gebakken aardappelen, kroketten of puree.