Vongole met linguine

foto Vongole met linguine
Deel

Vongole met linguine 

Ingrediënten: 

Voor 3 a 4 personen
1 kg vongole (venusschelpen)
1 kleine ui
2 teentjes look
1 chilipeper
Verse peterselie
200 ml visfumet
100 a 200 ml tomaten pomodori (naar smaak)
Geut droge witte wijn
100 ml olijfolie 
300 g linguine of pasta naar keuze (100g droge pasta per persoon)

 Bereiding:

 Was de vongole 3 x in ruim water en laat uitlekken.

Snij de ui, peterselie en chilipeper fijn. De look mag in dunne schijfjes gesneden worden.

Zet een ruime ketel met gezouten water op en breng aan de kook.

Doe er de pasta in en kook bijtgaar.

 Tijdens het koken van de pasta

Doe ongeveer 100 ml olijfolie in een pan en laat warm worden.

Fruit op hoog vuur de look en gesnipperde ui kort aan. Let op dat de look niet te bruin wordt want dan krijg je een bitter smaak.

Doe er de vongole en chilipeper bij.

Schud op of meng.
Na 1 a 2 min de visfumet, geut witte wijn en tomaten pomodori toevoegen en laat de vongole gedurende een 5 a 7 min zachtjes garen.



Giet de pasta af en doe bij de vongole.

Meng goed en werk af met peterselie.

Proef en kruidt met voldoende zout.

Smakelijk

Bereiding zonder foto's

Was de vongole 3 x in ruim water en laat uitlekken.
Snij de ui, peterselie en chilipeper fijn. De look mag in dunne schijfjes gesneden worden.
Zet een ruime ketel met gezouten water op en breng aan de kook.
Doe er de pasta in en kook bijtgaar.

Tijdens het koken van de pasta

Doe ongeveer 100 ml olijfolie in een pan en laat warm worden.
Fruit op hoog vuur de look en gesnipperde ui kort aan. Let op dat de look niet te bruin wordt want dan krijg je een bitter smaak.
Doe er de vongole en chilipeper bij.
Schud op of meng.
Na 1 a 2 min de visfumet, geut witte wijn en tomaten pomodori toevoegen en laat de vongole gedurende een 5 a 7 min zachtjes garen.
Giet de pasta af en doe bij de vongole.
Meng goed en werk af met peterselie.
Proef en kruidt met voldoende zout.

www.uiteigenkeuken.be

 

Deel dit recept:
Hits: 1959