De basis voor een goede wildsaus

foto Wildfond
Deel

Wildfond

Ingrediënten:

3 kg wildafval (ribben, poten, knoken)
4 wortels
4 uien (ongeschild)
100 gr tomatenpuree
350 ml rode wijn
10 takjes tijm
3 blaadjes laurier
1 takje rozemarijn
10 peperbolletjes
3 jeneverbessen
3 kruidnagels

Bereiding:

Snij de wortels en uien in grove stukken.
Leg het wildafval op een bakplaat of braadslede.
Doe er de wortels en uien bij.
Wildfonds

Zet in de oven op 220 a 230 graden gedurende 30 min.

Verdeel de tomatenpuree over het aangebakken wild.
Wildfonds
Zet terug in de oven gedurende 15 a 20 min.
Regelmatig omroeren en mooi donkerbruin laten worden.
Als het mooi bruin is alles overscheppen in een ruime ketel.
Giet het vet uit de braadslede en blus met rode wijn.
Laat de aanbaksels in de braadslede samen met de rode wijn loskoken op het fornuis.
Voeg de deglacage toe bij het wild.
Voeg water toe tot het wild onder staat (ongeveer 2 a 3 l).
Wildfonds
Doe er de jeneverbessen, kruidnagels, tijm, rozemarijn en laurier bij samen met de peperkorrels.
Laat 4 uur trekken op een zacht vuur onder deksel maar hou een een kleine opening.
Wildfonds
Zeef het geheel.
Wildfonds
Laat de fond tot ongeveer de helft inkoken.
Verdeel de fond in bakjes van 250 ml en zet in de diepvries.
Wildfonds

 

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 6415