Witte kool op zijn geheel bereid in de oven
Ingrediënten:
1 witte kool
100 gr bloem
150 ml witte wijn
notenolie
Bereiding:
Verwijder de buitenste bladeren indien nodig.
Leg de kool op een rooster met een bakplaat onder ( om het druppen van de kool op te vangen ).
Leg eventueel op de bakplaat een stuk boterpapier om het afwassen te vergemakkelijken.
Laat de kool in de oven gaar worden op 150 a 160 graden gedurende 3 1/2 a 4 uur afhankelijk hoe groot de kool is.
Haal de kool uit de oven en verwijder de zwarte bladeren.
Snij de kool in 2 en daarna in kwarten. Snij de kwarten nog eens door, ga zo verder tot je de gewenste grote hebt.
Maak een papje van de bloem en witte wijn en kruidt met peper en zout.
Wikkel de stukken kool in het papje.
Zet een Tefalpan op het vuur met een goeie geut notenolie.
Als de pan goed heet is kun je de kool aan beide zijden mooi bruin bakken.
Haal de kool uit de pan en leg op keukenpapier om het vet eruit de halen.