De klassieke vissaus

foto Witte wijnsaus
Deel

Witte wijnsaus

Ingrediënten:

50 gr ui
200 ml droge witte wijn
200 ml room
200 ml visfumet
echte boter
citroensap
cayennepeper
maizena express of een andere sausbinder

Bereiding:

Snij de ui fijn.
Smelt een klontje boter zonder te kleuren in een keteltje en voeg de ui toe.
Laat 5 min stoven op een zacht vuur.
Let er op dat de ui NIET bruin wordt.
Voeg de witte wijn toe en laat 5 min inkoken tot je de helft overhoudt.
Giet er de visfumet en room bij.
Laat het geheel inkoken tot je 2/3 overhoudt.
Als de saus te dun is, kun je de saus nog wat langer laten inkoken of lichtjes binden met een sausbinder.
Smaak af met peper, zout, een mespuntje cayennepeper en wat citroensap.
Voeg aan de hete saus 50 gr klontjes koude boter toe (GEEN margarine) en roer met een klopper tot ze opgelost zijn. De saus moet heet blijven maar mag niet meer koken!
Proef nog eens en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe indien nodig.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 2651