Zuiderse pasta met kip
Ingrediënten:
Voor 4 a 5 personen
1 courgette
200 gr boontjes
10 radijzen
1 ui
2 tomaten
2 teentjes look
1 handvol zongedroogde tomaten
50 gr pijnboompitten
400 gr kipfilet
100 gr parmezaan of parmezaanschilfers
goede olijfolie
400 gr kipfilet
400 gr spaghetti
Bereiding:
Voorbereiding:
Was de courgette en snij in kleine blokjes.
Kuis de boontjes, kook ze bijtgaar in ruim gezouten water en koel ze af in koud water om de mooie groene kleur te bewaren. Zorg ervoor dat de boontjes niet plat gekookt zijn. Groenten die te gaar zijn, zijn niet meer lekker.
Snij de boontjes in stukjes.
Snij de radijzen in kleine schijfjes.
Snij de ui fijn.
Ontdoe de tomaten van pitten en snij in blokjes.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukken en hou apart.
Rasp de look fijn.
Kleur de pijnboompitten op zacht vuur in een pan.
Snij de kipfilet in kleine dobbelsteentjes.
Afwerking:
Zet een ketel op met gezouten water om de spaghetti in te koken.
Bak de kip in wat olijfolie bruin aan, gebruik hiervoor een ruime ketel.
Kook de spaghetti gaar.
Doe bij de kip de look, courgette, boontjes, ui, zongedroogde tomaat en radijs.
Laat het geheel op hoogvuur goed warm worden. De groenten mogen niet plat worden dus zeker niet te lang laten garen.
Giet de spaghetti af en laat schrikken onder koud water.
Doe de spaghetti bij de groenten en meng goed.
Proef en kruidt met peper en zout.
Verdeel in een pastabord.
Werk af met de blokjes tomaat, parmezaanschilfers en een ruime scheut olijfolie van goede kwaliteit.
Smakelijk.
Voorbereiding:
Was de courgette en snij in kleine blokjes.
Kuis de boontjes, kook ze bijtgaar in ruim gezouten water en koel ze af in koud water om de mooie groene kleur te bewaren. Zorg ervoor dat de boontjes niet plat gekookt zijn. Groenten die te gaar zijn, zijn niet meer lekker.
Snij de boontjes in stukjes.
Snij de radijzen in kleine schijfjes.
Snij de ui fijn.
Ontdoe de tomaten van pitten en snij in blokjes.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukken en hou apart.
Rasp de look fijn.
Kleur de pijnboompitten op zacht vuur in een pan.
Snij de kipfilet in kleine dobbelsteentjes.
Afwerking:
Zet een ketel op met gezouten water om de spaghetti in te koken.
Bak de kip in wat olijfolie bruin aan, gebruik hiervoor een ruime ketel.
Kook de spaghetti bijtgaar.
Doe bij de kip de look, courgette, boontjes, ui, zongedroogde tomaat en radijs.
Laat het geheel op hoogvuur goed warm worden. De groenten mogen niet plat worden dus zeker niet te lang laten garen.
Giet de spaghetti af en laat schrikken onder koud water.
Doe de spaghetti bij de groenten en meng goed.
Proef en kruidt met peper en zout.
Verdeel in een pastabord.
Werk af met de blokjes tomaat, parmezaanschilfers en een ruime scheut olijfolie van goede kwaliteit.