Ovenschotel met gehakt en bloemkool
Ingrediënten:
Voor 5 a 6 personen
1 kg varken-/rundgehakt
1 bloemkool
500 a 600 ml bechamelsaus (zie recept)
aardappelpuree van 1kg aardappelen
paneermeel
100 gr boter
Bereiding:
Snij de bloemkool in roosjes.
Bak het gehakt in wat boter mooi bruin aan.
Bereidt een aardappelpuree van ongeveer 1 kg aardappelen.
Maak een bechamelsaus met eventueel wat kaas in.
Neem een braadslede of ruime ovenschotel en verdeel het aangebakken gehakt op de bodem.
Leg op het gehakt de rauwe roosjes bloemkool.
Overgiet met de bechamelsaus.
Overdek nu alles met de aardappelpuree, gebruik hierbij eventueel een palletmes.
Als laatste strooien we een laagje paneermeel en verdelen wat klontjes boter over het paneermeel.
Zet 45 min in een voorverwarmde oven van 170 a 180 graden.
Smakelijk.
Snij de bloemkool in roosjes.
Bak het gehakt in wat boter mooi bruin aan.
Bereidt een aardappelpuree van ongeveer 1 kg aardappelen.
Maak een bechamelsaus met eventueel wat kaas in.
Neem een braadslede of ruime ovenschotel en verdeel het aangebakken gehakt op de bodem.
Leg op het gehakt de rauwe roosjes bloemkool.
Overgiet met de bechamelsaus.
Overdek nu alles met de aardappelpuree, gebruik hierbij eventueel een palletmes.
Als laatste strooien we een laagje paneermeel en verdelen wat klontjes boter over het paneermeel.
Zet 45 min in een voorverwarmde oven van 170 a 180 graden.
Smakelijk.