Tomaat gevuld met gehakt en ricotta
Ingrediënten:
Voor 5 a 6 personen
700 gr varken-/rundgehakt
450 gr ricotta
1 ui
50 gr paneermeel
1 ei
look
8 a 10 tomaten ( voorzie twee tomaten voor een goede eter )
parmezaanschilfers
250 ml bruine fond ( zie recept ) of poeder
takje rozemarijn
takje tijm
Bereiding:
Doe het paneermeel en 1 ei bij het gehakt en meng goed.
Bak het gehakt.
Zorg dat het gehakt mooi korrelig is met behulp van een vork.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Doe er de ui, look en ricotta bij.
Meng het geheel zodat je een homogene massa bekomt.
Proef en kruidt bij met peper en zout
Maak de tomaten leeg met behulp van een Parisienne-lepel.
Bewaar het vruchtvlees van de tomaat voor de saus.
Vul de tomaten met de farce van gehakt en kaas. Leg er het dekseltje bovenop.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 45 a 60 minuten.
Doe bij het vruchtvlees van de tomaten 250 a 300 ml bruine fond een takje tijm, rozemarijn en een teentje look, laat 30 min koken op zacht vuur, als de saus te dik wordt kun je wat water toevoegen.
Mix de saus.
Proef en kruidt de saus af met peper en zout.
Serveer met rijst en werk af met enkele parmezaanschilfers.
Smakelijk
Doe het paneermeel en 1 ei bij het gehakt en meng goed.
Bak het gehakt.
Zorg dat het gehakt mooi korrelig is met behulp van een vork.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Doe er de ui, look en ricotta bij.
Meng het geheel zodat je een homogene massa bekomt.
Proef en kruidt bij met peper en zout
Maak de tomaten leeg met behulp van een Parisienne-lepel.
Bewaar het vruchtvlees van de tomaat voor de saus.
Vul de tomaten met de farce van gehakt en kaas. Leg er het dekseltje bovenop.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 45 a 60 minuten.
Doe bij het vruchtvlees van de tomaten 250 a 300 ml bruine fond een takje tijm, rozemarijn en een teentje look, laat 30 min koken op zacht vuur, als de saus te dik wordt kun je wat water toevoegen.
Mix de saus.
Proef en kruidt de saus af met peper en zout.
Serveer met rijst en werk af met enkele parmezaanschilfers.