Tomaat gevuld met gehakt en ricotta

foto Tomaat gevuld met gehakt en ricotta
Deel

Tomaat gevuld met gehakt en ricotta

 

Ingrediënten:

Voor 5 a 6 personen
700 gr varken-/rundgehakt
450 gr ricotta
1 ui
50 gr paneermeel
1 ei
look
8 a 10 tomaten ( voorzie twee tomaten voor een goede eter )
parmezaanschilfers
250 ml bruine fond ( zie recept ) of poeder
takje rozemarijn
takje tijm

Bereiding:

Doe het paneermeel en 1 ei bij het gehakt en meng goed.
Bak het gehakt.
Zorg dat het gehakt mooi korrelig is met behulp van een vork.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Doe er de ui, look en ricotta bij.
Meng het geheel zodat je een homogene massa bekomt.
Proef en kruidt bij met peper en zout
Maak de tomaten leeg met behulp van een Parisienne-lepel.
Bewaar het vruchtvlees van de tomaat voor de saus.
Vul de tomaten met de farce van gehakt en kaas. Leg er het dekseltje bovenop.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 45 a 60 minuten.
Doe bij het vruchtvlees van de tomaten 250 a 300 ml bruine fond een takje tijm, rozemarijn en een teentje look, laat 30 min koken op zacht vuur, als de saus te dik wordt kun je wat water toevoegen.
Mix de saus.
Proef en kruidt de saus af met peper en zout.
Serveer met rijst en werk af met enkele parmezaanschilfers.
Smakelijk

Doe het paneermeel en 1 ei bij het gehakt en meng goed.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Bak het gehakt.
Zorg dat het gehakt mooi korrelig is met behulp van een vork.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Doe er de ui, look en ricotta bij. 
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Meng het geheel zodat je een homogene massa bekomt.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Proef en kruidt bij met peper en zout
Maak de tomaten leeg met behulp van een Parisienne-lepel. 
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Bewaar het vruchtvlees van de tomaat voor de saus.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Vul de tomaten met de farce van gehakt en kaas. Leg er het dekseltje bovenop.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 45 a 60 minuten. 
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Doe bij het vruchtvlees van de tomaten 250 a 300 ml bruine fond een takje tijm, rozemarijn en een teentje look, laat 30 min koken op zacht vuur, als de saus te dik wordt kun je wat water toevoegen.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Mix de saus.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.
Proef en kruidt de saus af met peper en zout.
Serveer met rijst en werk af met enkele parmezaanschilfers.
Snij de ui en 1 teentje look fijn.

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 2092