Vleesbrood
Ingrediënten:
Voor 5 personen
1 kg gemengd gehakt (varken/rund)
2 eieren
4 sneden witbrood (liefst droog brood)
150 a 200 ml melk
1 ui
4 eetlepels paneermeel
nootmuskaat
Bereiding:
Schil de ui en snipper ze fijn.
Snij de korsten van het brood en laat het weken in wat melk.
Doe het gehakt in een mengkom.
Voeg er de eieren, ui, paneermeel bij.
Knijp de melk uit het brood en doe ook bij het gehakt.
Meng zeer grondig.
Proef en kruidt eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.
Doe het gehakt in een ovenschaal.
Maak een kleine “schouw” van een stukje boterpapier en steek dit in het gehakt. Dankzij de schouw gaan de overtollige vleessappen en eiwitten naar buiten en krijg je een vast vleesbrood.
Bak in een voorverwarmende oven van 160 a 170 graden gedurende 1 uur .
Haal uit de vorm en snij in dikke schijven.
Lekker met Jagersaus (zie recept).
Smakelijk.
Schil de ui en snipper ze fijn.
Snij de korsten van het brood en laat het weken in wat melk.
Doe het gehakt in een mengkom.
Voeg er de eieren, ui, paneermeel bij.
Knijp de melk uit het brood en doe ook bij het gehakt.
Meng zeer grondig.
Proef en kruidt eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.
Doe het gehakt in een ovenschaal.
Maak een kleine “schouw” van een stukje boterpapier.
Steek dit in het gehakt. Dankzij de schouw gaan de overtollige vleessappen en eiwitten naar buiten en krijg je een vast vleesbrood.
Bak in een voorverwarmende oven van 160 a 170 graden gedurende 1 uur .
Haal uit de vorm en snij in dikke schijven.