Vleesbrood

foto Vleesbrood
Deel

Vleesbrood

Ingrediënten:

Voor 5 personen
1 kg gemengd gehakt (varken/rund)
2 eieren
4 sneden witbrood (liefst droog brood)
150 a 200 ml melk
1 ui
4 eetlepels paneermeel
nootmuskaat

Bereiding:

Schil de ui en snipper ze fijn.
Snij de korsten van het brood en laat het weken in wat melk.
Doe het gehakt in een mengkom.
Voeg er de eieren, ui, paneermeel bij.
Knijp de melk uit het brood en doe ook bij het gehakt.
Meng zeer grondig.
Proef en kruidt eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.
Doe het gehakt in een ovenschaal.
Maak een kleine “schouw” van een stukje boterpapier en steek dit in het gehakt. Dankzij de schouw gaan de overtollige vleessappen en eiwitten naar buiten en krijg je een vast vleesbrood.
Bak in een voorverwarmende oven van 160 a 170 graden gedurende 1 uur .
Haal uit de vorm en snij in dikke schijven.
Lekker met Jagersaus (zie recept).
Smakelijk.

Schil de ui en snipper ze fijn.
Vleesbrood
Snij de korsten van het brood en laat het weken in wat melk. 
Vleesbrood
Doe het gehakt in een mengkom.
Vleesbrood
Voeg er de eieren, ui, paneermeel bij.
Knijp de melk uit het brood en doe ook bij het gehakt.
Vleesbrood
Meng zeer grondig.
Proef en kruidt eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.
Doe het gehakt in een ovenschaal.
Vleesbrood
Maak een kleine “schouw” van een stukje boterpapier.
Vleesbrood
Vleesbrood
Steek dit in het gehakt. Dankzij de schouw gaan de overtollige vleessappen en eiwitten naar buiten en krijg je een vast vleesbrood.
Vleesbrood
Bak in een voorverwarmende oven van 160 a 170 graden gedurende 1 uur .
Vleesbrood
Vleesbrood
Haal uit de vorm en snij in dikke schijven.
Vleesbrood

www.uiteigenkeuken.be

Deel dit recept:
Hits: 2804