Jagersaus
Ingrediënten:
Voor 4 a 5 personen 
½ ui of 1 sjalotte
 100 ml witte droge wijn
 250 gr kleine champignons
 500 ml kalfsfond (zie recept) of bruine gevogletefond (zie recept)
 1 koffielepel tomatenpuree
boter
 Maizena express bruin of andere sausbinder.
Bereiding:
Snipper de ui fijn.
 Snij de champignons in dunne schijfjes.
 Stoof de champignons op hoog vuur gaar in wat boter.
 Stoof de ui glazig in wat boter.
 Giet er de witte wijn bij en laat tot de helft inkoken.
 Zeef de witte wijn en doe de ingekookte wijn bij de champignons.
 Voeg de bruine fond en een koffielepel tomatenpuree toe.
 Laat 5 a 10 min inkoken.
 Bindt indien nodig een beetje bij met de maizena express bruin, maar zeker niet te veel binden, het moet een dunne saus blijven.
 Proef en kruidt af met peper uit de molen en zout.
Smakelijk.
Snipper de ui fijn.
 Snij de champignons in dunne schijfjes.
 Stoof de champignons op hoog vuur gaar in wat boter.
 Stoof de ui glazig in wat boter.
 Giet er de witte wijn bij en laat tot de helft inkoken.
 Zeef de witte wijn en doe de ingekookte wijn bij de champignons.
 Voeg de bruine fond en een koffielepel tomatenpuree toe.
 
Laat 5 a 10 min inkoken.
 Bindt indien nodig een beetje bij met de maizena express bruin, maar zeker niet te veel binden, het moet een dunne saus blijven.
 Proef en kruidt af met peper uit de molen en zout.
 
www.uiteigenkeuken.be
