Baars met knolselder, zeekraal, ansjovis-saffraanboter, kreeftensaus
Ingrediënten:
voor 5 personen
80 a 100 gr filet van baars ( of vis naar keuze ) per persoon
knolselder
50 gr boter
1 eetlepel maismeel
1 ei
100 gr zeekraal
50 gr ansjovis-saffraanboter ( zie recept )
5 bladerdeeg wafeltjes ( zie recept )
5 kruidenkoekjes van brikdeeg ( zie recept )
250 ml kreeftensaus ( zie recept )
kleine uitsteekring
Bereiding:
Voorbereiding:
Breng water aan de kook en laat de zeekraal gedurende 2 a 3 minuten koken.
Koel de zeekraal af in ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden.
Schil, was en deel de knolselder in vier.
Snij met behulp van een snijmachine of mandoline dunne schijven van de selder.
Breng gezouten water aan de kook en laat de knolselder 20 a 25 sec koken.
Koel de selder af in koud water.
Dep de schijven knolselder droog met keukenrol of handdoek.
Neem een uitsteekring van ongeveer 2 cm doorsnee en steek ringetjes uit ( ongeveer 15 per stukje visfilet ). Leg ze op keukenpapier.
Meng 50 gr gesmolten boter met 1 eetlepel maisbloem en een snuifje zout
Klop een eidooier los en strijk de vis dun in met het eigeel aan de velkant.
Kruidt met peper en zout.
Leg de vis op een stuk boterpapier met de ingesmeerde kant naar boven.
Wentel de knolselderschijfjes in het boter/maismeelpapje en leg ze dakpansgewijs op de visfilet aan de kant wat met eigeel is ingesmeerd.
Gebruik een pan met anti-aanbaklaag om de vis in te bakken. Laat de pan goed heet worden en bak in wat olie of geklaarde boter.
Leg eerst de kant zonder knolselder in de pan en laat mooi bakken, je zult zien dat de knolselder door de warmte zicht vasthecht aan de vis.
Draai de vis voorzichtig om en laat de kant met de knolselder lichtjes bruinen.
Leg de gebakken visfilets op een ovenplaat en laat afkoelen.
Wanneer je de vis nodig hebt om te serveren hoef je de vis enkel nog een 7 a 10 minuten op te warmen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Serveren:
Verwarm de kreeftensaus.
Neem de quenelle ansjovis-saffraanboter uit de frigo.
Leg de bladerdeeg wafeltjes en kruidenkoekjes van brikdeeg in een ovenschaaltje.
Plaats de vis in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 7 a 10 minuten.
Zet de de bladerdeeg wafeltjes en kruidenkoekjes van brikdeeg de laatste 2 minuten bij in de oven.
Verwarm de zeekraal gedurende 1 a 2 minuten in de microgolfoven.
Leg eerst de vis op een verwarmd bord.
Daarop een beetje zeekraal.
Op de zeekraal leg je nu het bladerdeeg wafeltje met de quenelle van ansjovis- saffraanboter.
Bedek met het kruidenkoekje.
Werk af met de kreeftensaus.
Smakelijk.
Voorbereiding:
Breng water aan de kook en laat de zeekraal gedurende 2 a 3 minuten koken.
Koel de zeekraal af in ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden.
Schil, was en deel de knolselder in vier.
Snij met behulp van een snijmachine of mandoline dunne schijven van de selder.
Breng gezouten water aan de kook en laat de knolselder 20 a 25 sec koken.
Koel de selder af in koud water.
Dep de schijven knolselder droog met keukenrol of handdoek.
Neem een uitsteekring van ongeveer 2 cm doorsnee en steek ringetjes uit ( ongeveer 15 per stukje visfilet ). Leg ze op keukenpapier.
Meng 50 gr gesmolten boter met 1 eetlepel maisbloem en een snuifje zout
Klop een eidooier los en strijk de vis dun in met het eigeel aan de velkant.
Kruidt met peper en zout.
Leg de vis op een stuk boterpapier met de ingesmeerde kant naar boven.
Wentel de knolselderschijfjes in het boter/maismeelpapje en leg ze dakpansgewijs op de visfilet aan de kant wat met eigeel is ingesmeerd.
Gebruik een pan met anti-aanbaklaag om de vis in te bakken. Laat de pan goed heet worden en bak in wat olie of geklaarde boter.
Leg eerst de kant zonder knolselder in de pan en laat mooi bakken, je zult zien dat de knolselder door de warmte zicht vasthecht aan de vis.
Draai de vis voorzichtig om en laat de kant met de knolselder lichtjes bruinen.
Leg de gebakken visfilets op een ovenplaat en laat afkoelen.
Wanneer je de vis nodig hebt om te serveren hoef je de vis enkel nog een 7 a 10 minuten op te warmen in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Serveren:
Verwarm de kreeftensaus.
Neem de quenelle ansjovis-saffraanboter uit de frigo.
Leg de bladerdeeg wafeltjes en kruidenkoekjes van brikdeeg in een ovenschaaltje.
Plaats de vis in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 7 a 10 minuten.
Zet de de bladerdeeg wafeltjes en kruidenkoekjes van brikdeeg de laatste 2 minuten bij in de oven.
Verwarm de zeekraal gedurende 1 a 2 minuten in de microgolfoven.
Leg eerst de vis op een verwarmd bord.
Daarop een beetje zeekraal.
Op de zeekraal leg je nu het bladerdeeg wafeltje met de quenelle van ansjovis- saffraanboter.
Bedek met het kruidenkoekje.
Werk af met de kreeftensaus.