Burrata met tagliatelle van appel en tomaat
Ingrediënten:
Voor 6 personen
3 burrata ( 1/2 per persoon )
groene appel tagliatelle ( zie recept )
tomaten tagliatelle ( zie recept )
maistortilla koekjes ( zie recept )
crumble van Serranoham en Chorizo ( zie recept )
200 gr grijze garnalen
fleur du sel
1 groene appel
Bereiding:
Snij met een dunschiller de schil van de appel af. Gebruik een uitsteek vormpje om een klein cirkeltje te vormen van de schil.
Open de verpaking en giet het vocht van de burrata.
Wees voorzichtig want anders scheurt de burrata.
Leg de burrata 30 a 40 min in de diepvries om makkelijk te kunnen snijden.
Snij de burrata met een scherpmes in twee.
Dresseer het bord zoal op de foto's of naar eigen inspiratie
Smakkelijk
Verdeel 3 appel en 5 tomaten slingers op het bord. Gebruik een potood om de slingers rond te rollen en zo een mooie vorm te krijgen.
Gebruik een uisteekring om de crumble van Chorizo tegen aan te stooien.
Aan de binnenkant van de uitsteekring komt de crumble van de Serranoham
Plaats de kaas links bovenaan.
Leg boven op de burrata de garnalen en het maiskoekje.
Werk verder af met de rondjes appeschil
Strooi nog wat fleur du sel over de kaas.
Smakelijk.