Licht gerookte saus
Ingrediënten:
Er is misschien wat werk aan deze saus maar het is zeker de moeite om dit eens te proberen. Lekker bij wild, varken of kip.
Moest je geen bruine kalfs- of kippenfond hebben kun je dit ook vervangen met een zakje bruine saus van bv. Knorr.
Voor 5 personen
250 gr zuurkool
100 gr gerookt spek
500 ml kippenbouillon (zie recept)
250 ml kalfsfond of bruine kippenfond (zie recept kalfsfond) of (zie recept kippenfond)
20 gr boter
Bereiding:
Ontdoe het spek van de zwoerd en snij het in kleine stukjes.
Stoof het spek en de zuurkool gedurende 10 a 15 min in wat boter.
Voeg de kippenbouillon toe en laat de zuurkool gaarkoken in ongeveer 30 minuten.
Mix het geheel en zeef het door een fijne zeef.
Nu heb je zuurkoolextract.
Neem 250 ml zuurkoolextract en 250 ml goed ingekookte kalfs- of bruine kippenfond.
Laat 10 min inkoken.
Proef en kruidt af met peper uit de molen.