Hertfilet met St-Bernardus saus
Ingrediënten:
Hertfilet ( 140 a 150 gr per persoon )
St-Bernardus saus ( zie recept )
Butternut kroketjes ( zie recept )
Wintergroenten ( zie recept )
Bereiding:
Portioneer het vlees in stukken en bindt het strak op met keukenkoord.
Kruidt met zwarte peper uit de molen en zout.
Leg de groenten op een ovenplaat en zet 10 min voor het serveren in een voorverwarmde oven van 130 graden.
Bak de kroketjes en hou warm in de oven van 130 graden.
Zet een pan op het vuur en laat ze goed warm worden.
Doe er boter in en laat mooi bruin worden.
Bak het vlees ongeveer 3 minuten aan beide zijden aan. Let er op dat je het vlees niet te lang bakt, hertfilet wordt rood/roze gegeten.
Leg het vlees in zilverpapier om te laten “ rusten “.
Leg de groenten en butternut kroketjes op een warm bord.
Doe er de St-Bernardus saus op.
Snij het vlees en leg in een mooie waaier.
Smakelijk.
Portioneer het vlees in stukken en bindt het strak op met keukenkoord.
Kruidt met zwarte peper uit de molen en zout.
Leg de groenten op een ovenplaat en zet 10 min voor het serveren in een voorverwarmde oven van 130 graden.
Bak de kroketjes en hou warm in de oven van 130 graden.
Zet een pan op het vuur en laat ze goed warm worden.
Doe er boter in en laat mooi bruin worden.
Bak het vlees ongeveer 3 minuten aan beide zijden aan. Let er op dat je het vlees niet te lang bakt, hertfilet wordt rood/roze gegeten.
Leg het vlees in zilverpapier om te laten “ rusten “.
Leg de groenten en butternut kroketjes op een warm bord.
Doe er de St-Bernardus saus op.
Snij het vlees en leg in een mooie waaier.